LKL finale aštuonis kartus yra triumfavusios ekipos, kurioms teko vytis savo varžovus.

Septynis atvejus sieja tai, kad būsimi čempionai pralaimėdavo pirmąsias serijos rungtynes, bet vėliau iš karto atsakydavo bent dviem pergalėmis iš eilės ir perimdavo iniciatyvą.

Nesėkmingą startą, virtusį auksiniu finišu, puikiai pamena ir dabartinis „Rytas“, kadangi pernai finale būtent tokiu scenarijumi 3-1 nurungė Panevėžio „Lietkabelį“.

Deficitą lemiamoje sezono serijoje vilniečiams yra pavykę panaikinti dar du kartus: abu – prieš „Žalgirį“.

2010-aisiais pralaimėjęs pirmą mačą tuometis „Lietuvos rytas“ vėliau atsitiesė 4-3, o 2000-aisiais – 3-1.

„Žalgiris“ analogišku būdu finalą yra laimėjęs penkis sykius: po du – prieš „Lietuvos rytą“ (2008 m. 4-1, 2001 m. 3-2) ir Kauno „Atletą“ (1996 m. 3-2, 1994 m. 3-1), kartą – prieš Klaipėdos „Neptūną“ (2014 m. 4-2).

Išskirtinė 1996-ųjų serija, kurios amžininkai veikiausiai nepamirš, kol bus gyvi.

Tuomet Sauliaus Štombergo, Virginijaus Praškevičiaus bei Tomo Pačėso vedamas „Atletas“ laimėjo pirmas dvi finalinio derbio akistatas ir atsidūrė per žingsnį nuo titulo. Bet S. Štombergas patyrė traumą, ir Rimo Kurtinaičio bei Dariaus Lukmino paakintas „Žalgiris“ išlindo pro rakto skylute trimis pergalėmis iš eilės.

Šią istoriją „Rytui“ vaizdžiausiai galėtų nupasakoti trenerio Giedriaus Žibėno asistentas Gustas Maskoliūnas, kadangi jo tėvas Darius yra vienas 1996-ųjų čempionų.

Elvaras Fridrikssonas ir Gustas Maskoliūnas

Dabar titulą ginantiems vilniečiams praverstų bet koks įkvėpimas, mat dar viena nesėkmė reikštų kovos dėl aukso žiedų pabaigą.

Jo dar antradienį po pralaimėjimo Kaune komandai bandė įpūsti ir G. Žibėnas.

„Mes nieko dar nepralaimėjome, kova tebėra atvira, stengsimės sugrįžti čia, į Kauną. Šį sezoną ne kartą buvome atsidūrę sunkioje padėtyje, bet dažnai iš jos išlipdavome. Todėl tikiu savo komanda – toliau ginsime titulą“, – žadėjo sostinės klubo vairininkas.

Finalo seriją praėjusią savaitę namuose pergalingai pradėjo žalgiriečiai (108:93), „Rytas“ pasiekė revanšą savoje teritorijoje (94:71), bet antradienį Kaune vėl stipresni buvo šeimininkai (95:80).

Primename, kad ketvirtos LKL finalo rungtynės ketvirtadienį, nuo 18.50 val., vyks Vilniaus „Jeep“ arenoje.

Jei prireiktų penktųjų, jos šeštadienį būtų žaidžiamos Kaune.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją