Pernai tą jis padarė su Panevėžio „Lietkabeliu“, tik 2017-ųjų pusfinalio serijoje neprireikė lemiamų penktųjų rungtynių.

Pirmadienį Klaipėdos „Neptūnas“ savo aikštėje 74:70 pranoko „Lietuvos rytą“ ir išlygino pusfinalio serijos rezultatą. Lemiamas mačas bus žaidžiamas trečiadienį sostinėje, o čia K. Maksvyčio auklėtiniams teks pakartoti tai, ką jie padarė pirmose serijos rungtynėse – įveikti „Lietuvos rytą“ jų pačių arenoje.

Žinau, kas yra trenerio darbas. Tad Rimo gaila. Didžiausias krūvis tenka būtent jam. Ši situacija R. Kurtinaičiui nepadeda, bet jis yra užsigrūdinęs.
Kazys Maksvytis

Po pergalingo nervų karo K. Maksvytis džiaugėsi pademonstruotu ekipos charakteriu – panaikintu 16 taškų Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos pranašumu ir išplėšta pergale.

„Kiek neįprastos rungtynės. Turbūt pirmosios šį sezoną, kai iš tokio didelio minuso prieš aukšto lygio komandą sugebėjome laimėti.

Nežinau, susikaustymas ar kas, kad dvikovą pradėjome 0:9, 4:20... Šiek tiek suaktyvinome gynybą, neleidome varžovams įžaisti kamuolio ir tas pasiteisino. O antroje rungtynių pusėje buvo nervų karas ir, ačiū Dievui, mes jį laimėjome.

Džiaugiuosi savo komanda. Mes visos serijos metu, išskyrus kelias prastesnes atkarpas, laikomės savo plano ir išties žaidžiame neblogai.

Dabar LKL pusfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatas 2:2 ir viską vėl lems vienerios rungtynės. Tad važiuosime į Vilnių... Jei jau pasakėme A, bandysime pasakyti ir B“, - didžiuodamasis savo komanda kalbėjo K. Maksvytis.

Jis teigė, kad tai, kad neptūniečiai sugebėjo panaikinti 16 taškų skirtumą, jo nė kiek nenustebino.

„Šioje sezono stadijoje atsigavimas yra labai įdomus reiškinys. Atrodo, kad vienu metu komanda yra pavargusi, bet vienas geras sprendimas, vienas taiklus tritaškis ir užauga sparnai.

Tikrai nesame labiau pavargę už „Lietuvos rytą“. Nebuvome labiau pavargę ir paskutinėse rungtynėse Vilniuje, tačiau tąkart pritrūko gerų sprendimų, gerų metimų ir nepagavome to ritmo, o šiandien atvirkščiai - laikėmės“, – džiaugėsi komandos kovingumu Klaipėdos ekipos treneris.

Anot jo, rungtynių pabaigoje svarstyklės pakrypo į „Neptūno“ pusę dėl geros gynybos.

„Jei jau nespėdavome, pradėjome keistis ir tai pasiteisino“, – sakė K. Maksvytis.

„Žinau, kas yra trenerio darbas. Tad Rimo gaila. Didžiausias krūvis tenka būtent jam. Ši situacija R. Kurtinaičiui nepadeda, bet jis yra užsigrūdinęs“, – apie „Lietuvos ryto“ sprendimą dar nepasibaigus sezonui sudaryti sutartį su D. Adomaičiu kalbėjo Kazys Maksvytis.

Žurnalistams prakalbus, kad šioje pusfinalio serijoje emocinis „Neptūno“ lyderis yra Simas Galdikas strategas šypsodamasis atkirto, kad liaupsės jam neprideda sėkmės artimiausiame mače.

„Nenoriu visiškai Simo girti, nes jei jį pagiriu, jis tada sužaidžia blogai. Pasakysiu taip: Simas turėtų pasitempti, kad laimėtume ir penktas serijos rungtynes Vilniuje“, - neslėpdamas geros nuotaikos kalbėjo K. Maksvytis.

Lemiamas pusfinalio serijos mačas vyks Vilniuje šį trečiadienį, rungtynių pradžia – 18:50 val., kaip visada, jas tiesiogiai transliuos DELFI portalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)