Danija iki šiol skambiausias savo pergales krepšinyje skynė prieš tokias šalis kaip San Marinas ar Andora, todėl krepšinio apžvalgininkai ir sirgaliai sutarė, jog penktadienį patirtas lietuvių pralaimėjimas yra gėdingas. Socialiniuose tinkluose krepšinio tinklaraščiai prabilo apie D. Maskoliūno nesugebėjimą paruošti komandą, o daug kam ypatingai užkliuvo minutės pertraukėlė ketvirtajame kėlinyje.

„Facebook“ tinkle sparčiai išplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotos 13 minėtosios pertraukėlės sekundžių. D. Maskoliūno nurodymai svarbiu rungtynių metu stokojo konkretumo: „Žaidžiam kuo daugiau, žaidžiam. Uždirbsime baudas, įmesime. Prametėme laisvus metimus, nieko nepadarysi. Nejauti metimo, veržkis. Kažką pamakaluojam.“

„Kažką pamakalavusi“ Lietuvos rinktinė nustebino ir visko mačiusius. Apie nacionalinę krepšinio komandą nusprendė pasisakyti ir komentatorius Nerijus Kesminas, įprastai kritikuojantis šalies futbolo rinktinę. Tiesa, pastaruoju metu futbolininkai kritikus kiek pritildė – per 8 mačus 4 pergales ir 2 lygiąsias pasiekusi rinktinė turėjo geriausius kalendorinius metus per visą istoriją.

N. Kesminas pareiškė, jog Lietuvos sportas turi naują gėdą.

„Pamakaluojam kažką. Čia – citata: Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Darius Maskoliūnas, 2020-ųjų lapkričio 27 diena, minutės pertraukėlė rungtynių su Danija ketvirtajame kėlinyje.

Nesusimakalavo. Gavom nuo danų. Krepšinį. Minus penkiolika žaidžiant su Danija rankinį būtų norma. Minus septyni ledo ritulį – irgi. Jeigu futbolininkai atsiimtų tris, net nenustebtume. Bet čia – krepšinis. Mūsų antroji – o gal net pirmoji – religija. Sportas, kuris danams svarbus tiek pat, kiek ant stogų pavasarį tirpstantis sniegas.

Nemarus danų pasakininkas Hansas Christianas Andersenas šįvakar saviškius turbūt būtų pavadinęs ančiuku, tapusiu gulbe. Lietuvius – karaliumi, kurio pamakaluoklis – nuogas ir, tiesą sakant, ne toks jau labai ir pamakaluoklis.

Lietuvos futbolo rinktinė, kurią iki tol nuosekliai bei nuolat makalavau su viena organine medžiaga, šiemet nepralaimėjo šešis kartus. Todėl sakau, kad jie nebėra didžiausia Lietuvos sporto gėda.

Yra didesnė. Nebent jie kažką sumakaluos žaisdami su belgais. Bet vertinant tai, ką mačiau šiandien, viskas gali baigtis taip, kaip danų princui Hamletui arba mūsų karaliui Mindaugui. O krepšinio namus galėsime iš karto perkrikštyti krepšinio mauzoliejumi.

Brrr... Nesinorėtų“, – rašė N. Kesminas.

Pats D. Maskoliūnas po sensacingos nesėkmės prisiėmė visą atsakomybę sau.

„Visiškai mano atsakomybė. Paruošiau komandą neteisingai, planas neveikė ir tai mano kaltė. Komanda nebuvo pasiruošusi žaisti atletišką krepšinį, pagalvojo, kad laukia lengvos rungtynės. Visiškai pametėme kontrolę, pametėme galvą. Varžovai pajuto kraują ir šiandien buvo geresni, turėjo daugiau entuziazmo. Buvo galima jausti jų didelę energiją, o mes buvome apsimiegoję.“

Sekmadienį, nuo 19.30 val., lietuviai susitiks su C grupės lyderiais belgais (3/0), kurie pasirodymą Vilniaus „burbule“ pradėjo 90:62 sutriuškindami Čekiją (1/2).

Lietuvos rinktinė sieks revanšo už netikėtą nesėkmę Monse praėjusį vasarį 65:86.

Paskutinis Europos čempionato atrankos varžybų „langas“, kuriame ir paaiškės dviejų kelialapių į 2022 metais vyksiantį finalinį etapą savininkai, laukia ateinantį vasarį. Lietuvos krepšinio federacija vėl sieks priimti C grupės komandas Vilniuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (355)