LKL nugalėtojų titulą ginantis „Žalgiris“ per pirmas dvi akistatas nepaliko jokių vilčių be traumuotų Igno Vaitkaus, Vaido Kariniausko, Martyno Gecevičiaus, Žygimanto Skučo ir Martyno Paliukėno rungtyniavusiai Utenos „Juventus“ ekipai.

Utenos komandai šįkart negalėjo padėti ne tik traumuoti Ignas Vaitkus, Martynas Gecevičius bei Vaidas Kariniauskas, bet ir šią savaitę susižeidę Žygimantas Skučas ir Martynas Paliukėnas.
Pirmas rungtynes Kaune čempionai laimėjo 100:75, o svečiuose sutalžė Utenos krepšininkus 116:80.

Intrigos nebuvo ir trečiose LKL pusfinalio rungtynėse. Svečiai iš Utenos rimčiau priešinosi šeimininkams tik pirmame kėlinyje, bet antrą 10 minučų atkarpą uteniškiai pralaimėjo 10:25 ir įpusėjus rungtynėms 23 taškų deficitą (32:55).

Antroje rungtynių dalyje žalgiriečiai nepersistengami išlaikė dviženklę persvarą ir tik ketvirtame kėlinyje leido Utenos ekipai šiek tiek sušvelninti rezultatą.

Rezultatyviausiai trečiajame serijos mače nugalėtojų gretose žaidė 18 taškų įmetęs Marius Grigonis. Uteniškiams 23 taškus surinko Mindaugas Kupšas.

Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausias treneris Martinas Schileris konstatavo, kad pergalę lėmė geresnė jo auklėtinių gynyba ir spragos „Juventus“ sudėtyje.

„Antrame kėlinyje mes tiesiog įjungėme aukštesnę pavarą gynyboje ir to užteko, kad rungtynių baigtis būtų nulemta. Iš esmės, mūsų gynyba buvo visos pusfinalio serijos kertinis akcentas. Kita vertus, puikiai žinome su kokiomis problemomis dėl žaidėjų traumų susidūrė „Juventus“. Jie kovėsi kiek galėjo, tačiau tam tikru momentu jėgos išsekdavo, o mūsų persvara tapdavo ypač akivaizdi“, - teigė pirmą sezoną Kauno ekipos dirbantis krepšinio specialistas iš Austrijos.

Nors M. Schilleriui tai bus pirmasis LKL finlas, bet Kauno „Žalgiris“ šiame varžybų etape žais 28 kartą. Kauno ekipa LKL aukso žiedus per savo istoriją iškovojo 22 kartus, dar šešis kartus finaluose triumfavo Vilniaus „Rytas“.

„Žalgiris“: Marius Grigonis 18, Nigelas Hayesas ir Rokas Jokubaitis po 10, Lukas Lekavičius 9, Joffrey Lauvergne'as ir Martinas Gebenas (10 atk. kam.) po 8, Thomasas Walkupas 7.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 23 (7 atk. kam.), Bryantas Crawfordas 15, Vytautas Šulskis 9 (7 atk. kam.), Aurimas Urbonas, Marius Runkauskas ir Vaidas Čepukaitis (6 atk. kam.) po 7.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)