Tai – jau ne pirmas toks improvizuotas kreipimasis į Šarūną Jasikevičių, kurį visų miestiečių vardu inicijavo Kauno miesto savivaldybė. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis šypsosi, esą prieš trejus metus tuometinis „Žalgirio“ strategas išgirdo kauniečių žinutę su prašymu „Šarai, pasilik“, todėl dabar metas perduoti ir padėką.

V. Matijošaitis neabejoja, kad Š. Jasikevičiui ne tik Barselonos krepšinio arenų sienos, bet ir katalonų kalba – puikiai pažįstama: „Šaras tikrai supranta, ką reiškia „Adeu“. Kaunas nesako jam „Viso gero“, o tvirtai taria: „Iki pasimatymo!“ Šis krepšinio asas turi kaunietišką mentalitetą – kovoti tik dėl pergalių. Todėl nuoširdžiai linkim jam aukštų laimėjimų ir naujų titulų. Šarūnas žino, kad Kaune visada yra laukiamas.“

Padėka visų kauniečių vardu viešumoje pasirodė netrukus, kai buvo oficialiai patvirtinta informacija apie trenerio karjeros pasikeitimus. Jau pirmosiomis valandomis žinutę pamatę kauniečiai suprato jos esmę ir ėmė dalintis nuotraukomis, kurios pasiekė ir žiniasklaidos atstovus.

Pasak šį sumanymą įgyvendinusių savivaldybės atstovų, tam specialiai pasirinkta vieta prie magistralinio kelio. Per ilgąjį savaitgalį čia numatomi ypač intensyvūs transporto srautai iš visos Lietuvos, tad nekasdieniškai ištartas „ačiū“ bus plačiai matomas ne vien kauniečiams.

Prieš dvejus metus Š. Jasikevičiui už gimtojo miesto vardo garsinimą suteiktas Kauno garbės piliečio vardas. Iki trečios vietos Eurolygoje „Žalgirį“ atvedęs strategas tąkart iškilmingoje ceremonijoje įteikiant regalijas sakė ir toliau sieksiantis garsinti savo miestą.

Žinutė Š. Jasikevičiui didelio formato reklaminiame stende – nebe naujiena. Analogišku būdu į Šarą kreiptasi 2017-ųjų birželį, kuomet buvo kilę abejonių dėl jo tolesnio darbo „Žalgiryje“. Tuomet treneris nutarė likti ir tęsė sėkmingą karjerą Kaune.

„Tai buvo jo asmeninis sprendimas, bet niekas nepaneigs, kad kauniečių prašymas irgi neliko nepastebėtas. Šaras išgirdo tuos žodžius, pasilikdamas „Žalgiryje“ ne vienam sezonui. Todėl dabar būtų garbinga taip pat šiltai, žmogiškai padėkoti, jog garsūs komandų vardai ar dideli pinigai tada netapo jam lemiamu argumentu.

Kad ir kuriame krašte jis bebūtų ar kokiai komandai bevadovautų, net neabejoju, kad savyje visada nešiosis žalią ir baltą spalvas, tuo pačiu nepamiršdamas Kauno bei kauniečių, kuriems Šaras – tikrai išskirtinė asmenybė“, – šiltai apie išvykstantį krepšinio virtuozą atsiliepė V. Matijošaitis.

Plakatas su padėka Šarūnui Jasikevičiui
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)