„Jau ne vienerius metus norėjome surengti tokias pirmenybes. Jose dalyvaus po dvi Latvijos ir Lietuvos komandas. Mūsų šaliai atstovaus Kauno „LSU-RSK“ ir Vilniaus „Draugystės“ krepšininkai. Džiaugiuosi, kad galėsime rungtis su stipriomis latvių komandomis, šioje šalyje vežimėlių krepšiniui skiriama daug dėmesio“, - teigė „LSU-RSK“ komandos treneris, LSU dėstytojas Kęstutis Skučas.

Pasak trenerio, komandos sužais 18 rungtynių, kiekviena po 9, po kurių ir paaiškės, kam bus įteikta Latvijos ir Lietuvos vežimėlių krepšinio taurė. „ Mūsų komanda sudaro ir Lietuvos rinktinės pagrindą. Joje žaidžia Martynas Jaruševičius, Raimondas Stanislovaitis, Darius Grigas, Vytautas Skučas, Eduardas Saprykinas, Anatolijus Seniut, Karolis Virkutis. Kauno „RSK“ jau 11 metų iš eilės iškovojo Lietuvos čempionės titulą, tad naujai subūrtos „LSU-RSK“ komandos susitikimai su stipriomis Latvijos komandomis bus labai naudingi. Mūsų šalies čempionate žaidžia šešios komandos, tačiau didelės konkurencijos nejaučiame“, - kalbėjo K. Skučas.

„LSU-RSK“ komandos treneris svajoja dalyvauti vežimėlių krepšinio Eurolygos varžybose, tačiau pripažįsta, kad tam trūksta lėšų. „Esame subūrę gerą komandą. Dalį ekipos sudaro legionieriai, mūsų krepšininkai, anksčiau važiavę žaisti į Rusiją, Italiją ir kitas šalis. Dalyvavimas Eurolygoje mums atvertų dideles galimybes, būtų svarbus postūmis neįgaliųjų sporto vystymui, o kartu tai būtų ir didžiulė garbė atstovauti Lietuvos sporto universitetui tarptautinėse varžybose“,- sakė komandos treneris.

Pasak K. Skučo vežimėlių krepšinio taisyklės nedaug kuo skiriasi nuo įprasto, o kova būna labai atkakli. „LSU-RSK“ krepšininkai žaidžia su gerais vežimėliais, o jų kaina svyruoja nuo 10 iki 15 tūkstančių litų. „ Kiekvieną savaitę komanda treniruojasi 3-4 kartus, be to, vyksta fizinio parengimo pratybos. Kur rengiami krepšininkai? Lietuvos sporto universitete yra Taikomosios fizinės veiklos programa, čia ir ugdome krepšininkus. Džiaugiuosi, kad universitete vis daug dėmesio skiriama neįgaliųjų sportui, tačiau norėtųsi privataus verslo pagalbos, didesnio valstybės dėmesio. Šalyje sportuoja vos keli procentai neįgaliųjų, o sportas neįgaliajam yra labai svarbus“, - teigė Kęstutis Skučas.

Latvijos ir Lietuvos vežimėlių krepšinio taurės pirmenybių I turo rungtynės vyks šį šeštadienį, vasario 16 d., nuo 11 val. iki 13 val. ( LSU žaidimų salė, Sporto 6, Kaunas). Jose susitiks Kauno „LSU-RSK“ ir Vilniaus „Draugystės“ komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją