Keturi tarpusavio susitikimai – trys „Žalgirio“ pergalės. Tokia statistika „Olympiakos“ prieš kelionę į Kauną nebaugino. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo abi akistatas reguliariajame sezone ir patiesė Ioannio Sfairopoulo kariauną pirmajame ketvirtfinalio serijos mače Pirėjuje. Laimėję antrąjį serijos mačą graikai žadėjo netrukus sustatyti viską į savo vietas, tačiau jiems teko nuryti labai karčią piliulę.

„Olympiakos“ krepšininkai Kaune atrodė sutrikę ir negalintys padaryti nieko prieš uraganinį „Žalgirio“ puolimą. Traumų kamuoti krepšininkai neįgavo geros sportinės formos, 35-erių lyderio Vassilio Spanoulio energijos neužteko, o abejose rungtynėse Kaune šeimininkams pabėgti leidęs Graikijos superklubas turėjo susitaikyti su sezono Europoje pabaiga.

Susitaikyti – nelengva. Po rungtynių „Olympiakos“ žaidėjai pralaimėjimą išgyveno skaudžiai, ypatingai graikai, „Žalgirio“ areną palikę žemai nukabintomis nosimis.

Su Krepšinis.lt po rungtynių pabendrauti sutiko tik keli Pirėjo ekipos legionieriai, kurie patvirtino, jog komandos rūbinėje tvyrojo laidotuvių nuotaikos.

„Tai yra tragedija. Galima tai suprasti iš mūsų nuotaikų. Esame labai nusivylę. Tikslas buvo atsidurti finalo ketverte, labai to norėjome, bet nežaidėme pakankamai gerai“, – sakė 3 taškus paskutiniosiose serijos rungtynėse pelnęs Kimas Tillie, dabar jau patikintis, kad stebinantis „Žalgiris“ gali pasiekti dar daugiau.

„Jei finalo ketverte „Žalgiris“ rungtyniaus taip, kaip šioje serijoje, šansai pasiekti viršūnę bus geri. Kauno klubas atrodo tikrai gerai, o prieš jį gintis – labai sunku. Finalo ketverte „Žalgiris“ bus laikomas silpniausiu klubu, tačiau aš manau, kad ši komanda turi tai, ko reikia norint tapti čempionais“, – kalbėjo K. Tillie.

Pirėjo komandai nepavyko išsitraukti slaptų ginklų – prieš atkrintamąsias varžybas įsigytas Bobby Brownas savęs neatrado, o paskutiniosiose rungtynėse net nebežaidė.

Abu mačus Kaune praleido ir Hollisas Thompsonas. Iš NBA į Graikiją atvykę amerikiečiai pripažino, jog beviltiškai nusileisti Lietuvos klubui jiems yra didelė staigmena.

„Esame šokiruoti, visiems „Olympiakos“ vyrukams tai yra didelis smūgis. „Žalgiriui“ ši serija buvo fantastiška, ta komanda žaidė labai gerai. Nepasakyčiau, kad Kauno ekipa yra stipresnė, tačiau ji tikrai geriau žaidė šioje serijoje“, – sakė H. Thompsonas, pritaręs vieninteliam prieš DELFI TV kamerą stoti sutikusiam „Olympiakos“ nariui Jamelui McLeanui, nepripažinusiam kauniečių pranašumo.

„Ar „Žalgiris“ yra stipresnė komanda nei „Olympiakos“? Ne. Jie tiesiog buvo puikioje formoje tinkamu metu, o mūsų forma buvo bloga. Vis dar teigiu, kad „Panathinaikos“ arenoje žaisti yra sunkiau. Nemanau, kad susirinkę sirgaliai mus paveikė. Žalgiriečiai tiesiog dominavo puolime. Jie pelnė labai daug taškų...

Finalo ketverte žaidžiama po vieną mačą. Ten jau gali nutikti bet kas. Nėra aiškių favoritų. „Žalgiriui“ tiesiog reikės žaisti krepšinį: jei kauniečiai rungtyniaus gerai ir pagaus „Fenerbahče“ žaidžiant prastai... niekada negali žinoti”, – aiškino 8 taškus ketvirtajame serijos mače pelnęs J. McLeanas.

Paskutiniosiose serijos rungtynėse iš viso „Olympiakos“ legiono kiek užtikrinčiau atrodė tik Brianas Robertsas ir Kyle'as Wiltjeras, sumetę atitinkamai 10 ir 13 taškų. Šie amerikiečiai taip pat nenorėjo pripažinti „Žalgirio“ pranašumo, bet pasveikino kauniečius su pergale.

„Esame labai nusivylę, nes nepasiekėme savo tikslo. Žalgiriečiai labai pasitikėjo savimi, o tai padėjo jiems puikiai pataikyti į krepšį. Kauno komanda yra labai gera, ji nesavanaudiška ir ypatingai kovinga. Mums tenka nusiimti kepures ir palinkėti sėkmės finalo ketverte. Ten gali laimėti bet kas“, –sakė K. Wiltjeras.

„Kauniečiai sumetė savo metimus ir nusipelnė laimėti, tenka pasveikinti juos su pergale. Šioje serijoje „Žalgiris“ žaidė puikiai ir buvo tiesiog geresnė komanda šioje serijoje. Nemanau, kad „Olympiakos“ klubas apskritai yra silpnesnis už „Žalgirį“, tačiau šioje serijoje tikrai žaidėme prasčiau.

Taip jau nutiko, dabar belieka nukelti kepures ir palinkėti jiems sėkmės. Finalo ketverte gali nutikti bet kas, ten žaidžiamas vienas mačas pusfinalyje ir vienas finale. Pamatysime, kaip „Žalgiriui“ seksis“, – teigė B. Robertsas.

„Žalgiris“ įsidrąsino ir patikėjo galintis įveikti bet ką, o išsvajotame finalo ketverte jau laukia dar vienas varžovas, kurį šį sezoną yra pavykę nugalėti. Pusfinalio akistata su Eurolygos čempionais Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkais Belgrade vyks gegužės 18-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)