Aštuonios komandos iš septynių valstybių tris dienas grumsis dėl galimybės gauti tiesioginį kelialapį į Stambulą, kuriame įvyks pagrindinis „adidas Next Generation“ jaunimo turnyras. Jis bus žaidžiamas „Turkish Airlines“ Eurolygos finalo ketverto metu gegužės 19-21 dienomis.

Jaunimo komandos iš visos Europos Kaune lankėsi ir 2012, 2014, 2015 bei 2016 m. Tada atrankos turnyruose triumfavo šeimininkai, o naudingiausiais žaidėjais buvo pripažinti Tomas Dimša, Martynas Varnas, Martynas Echodas ir Isaiah Hartensteinas.

Šį kartą jaunieji žalgiriečiai kovas pradės B grupėje kartu su Rygos VEF (Latvija), Maskvos CSKA (Rusija) ir Las Palmo „Canarias Basketball Academy“ (Ispanija) komandomis.

A grupėje žais Vilniaus „Lietuvos ryto“, Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), Paryžiaus CFBB (Prancūzija) ir Frankfurto „Fraport Skyliners“ (Vokietija) jaunimo ekipos.

Grupių rungtynės bus žaidžiamos sausio 12 ir 13 dienomis. Šeštadienį, sausio 14-ąją, komandos išsiaiškins galutines vietas turnyre, o pogrupių nugalėtojai kausis dėl čempionų vardo ir vienintelio kelialapio į Stambulą.

Eurolygos organizuojamame jaunimo turnyre spindėjo daug būsimųjų Europos krepšinio žvaigždžių. Europos vicečempionai Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas, Maskvos CSKA įžaidėjas Milošas Teodosičius, Madrido „Real“ talentas Luka Dončičius, „Fenerbahce“ gynėjai Bogdanas Bogdanovičius ir Luigi Datome, žalgiriečiai Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius – visi jie yra dalyvavę Eurolygos jaunimo turnyruose.

Pirmasis Eurolygos jaunimo turnyras buvo surengtas 2003 m. Barselonoje. Jį tuomet laimėjo Kauno „Žalgiris“, dar kartą triumfavęs ir 2007 m. turnyre Atėnuose. Praėjusiais metais Berlyne čempionais tapo Barselonos „FC Barcelona“ krepšininkai, finale įveikę Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.

Šiais metais „Žalgirio“ arena ne tik atveria duris norintiems stebėti jaunųjų talentų pasirodymus, bet ir kviečia susipažinti su sporto mokyklų bei organizacijų veiklomis ir galimybėmis vaikams, jaunimui sieti savo gyvenimą su sportu. Organizacijų paroda lauks pirmajame arenos aukšte.

Su „Žalgirio“ sezono abonementais įėjimas į turnyrą – nemokamas.