„Mūsų globojami onkologinėmis ligomis sergantys vaikai yra aukščiausioje rizikos grupėje, todėl jaučiamės ypatingai atsakingi už šių vaikų ir jų šeimų saugumą. Tėvai labai nerimauja, jaučia, lyg jie būtų primiršti, – teigia fondo įkūrėjas R. Kaukėnas. – Kiekvienas bijome dėl savęs ir savo artimųjų, kolegų, darbuotojų net jei esame sveiki. Kaip tuomet nesijaudinti dėl vėžiu sergančių vaikų, kurių imuninė sistema ypatingai silpna?“

Pasak fondo atstovų, šios savaitės pabaigoje Lietuvą pasiekė didelė siunta, kurios vertė siekia 36 tūkstančius eurų. Atkeliavo kaukės, vienkartiniai testai, respiratoriai. Šios priemonės jau išsiųstos į visus Lietuvos kampelius šeimoms su sunkiai sergančiais vaikais.

Didelę dalį, apie 500 vienetų, respiratorių, kaukių ir apsauginių kombinezonų fondas išsiuntė į Kauno klinikų vaikų ir suaugusių onkologinį skyrių. Dar 500 vienetų apsaugos priemonių yra skirta Vilniaus Santaros onkohematologijos skyriui bei Nacionaliniam vėžio institutui.

Lėšos, kurios buvo panaudotos šioje ekstremalioje situacijoje, surinktos per Juozo Kavaliausko atminimo fondo labdaros vakarą ir koncertą „Už pergalę gyventi 2019“.

„Iki šiandien į mus kreipėsi daugiau nei 100 šeimų, t.y. apie 400 asmenų, kuriuos aprūpinsime būtiniausiomis apsaugos priemonėmis. Žinoma, jų užteks tik labai ribotam laikui, vėliau, jeigu situacija nerims, būsime prisversti vykdyti papildomą užsakymą“, – sako R. Kaukėnas.

Fondas nuoširdžiai dėkoja visiems žmonėms ir įmonėms, kurie jau pervedė aukas, o visus norinčius, bet dar nespėjusius to padaryti, skatina prisidėti.

„Vėžio diagnozė niekur nedingo, tad iš visos širdies prašau visų prisidėti prie paramos. Patikiname, kad kiekvienas surinktas euras pasiekia tinkamus adresatus, o svarbiausia tai, kad ši parama gali išgelbėti ir daugelio pacientų gyvybes“, – teigia fondo įkūrėjas.

Informaciją apie paramos grupę ir instrukcijas, kaip prisidėti prie labdaringos veiklos, rasite internetinėje svetainėje www.kaukenoparama.lt ir Facebook paskyroje „Rimanto Kaukėno paramos grupė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)