Naują komandą steigianti įmonė tvirtina, kad kreipėsi į Kėdainių „Nevėžio“ ir Prienų „Labas GAS“ komandų atstovus dėl galimybės įsigyti jau egzistuojančius klubus, turinčius LKL licencijas.

Buvęs krepšininkas Rimantas Kaukėnas, įvardijamas būsimo klubo prezidentu, teigia, jog svarstomi įvairūs būdai, kaip naujoji komanda galėtų žengti į sporto rinką.

Vasario pradžioje „Basketball Holding Company“ kreipėsi į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) teiraudamasi dėl konkrečių reikalavimų, kuriuos naujoji komanda turėtų atitikti norėdama varžytis LKL.

Anot R. Kaukėno, LKL atsakymas „palengvina situacijos analizę ir leidžia žengti tolesnius žingsnius klubo kūrimo etape“.

„Prieš keletą savaičių kreipėmės dėl patekimo į lygą sąlygų ir sulaukėme labai operatyvaus atsakymo iš LKL. Džiaugiamės tokiu konstruktyviu bendradarbiavimu ir dialogu, kuris labai palengvina mūsų tiriamąjį darbą dėl būdų, kuriais galėtume varžytis LKL.

Toliau analizuojame esamą situaciją ir pamažu lipdome galutinį klubo paveikslą. Šiuo metu svarstome įvairius variantus, tačiau tikrai ne paslaptis, jog, kaip krepšinio naujokai, ieškome ir sau finansiškai patraukliausio kelio įžengti į sporto rinką. Todėl šią savaitę kreipėmės į Kėdainių bei Prienų klubų atstovus dėl galimo komandų įsigijimo ir lauksime jų atsakymo“, – pranešime cituojamas R. Kaukėnas.

Rimantas Kaukėnas (Foto: BHC)

Primename, kad prieš tai užkulisiuose kalbėta apie G. Žiemelio atstovų derybas su Alytaus „Dzūkijos“ savininkais. Tiesa, į tokią perspektyvą neigiamai sureagavo stambiausios klubo rėmėjos Alytaus savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Politikas apskritai skeptiškai vertino „Dzūkijos“ pardavimo scenarijų – esą jam trūksta loginio pamato.

„Klausimas, ar G. Žiemeliui ar kitam investuotojui tikrai apsimoka mokėti pinigus už „Dzūkijos“ pavadinimą ir klubo turimas skolas, jei galima tiesiog nusipirkti naują licenciją už 200 tūkstančių. Nematau ekonominės logikos, šioje vietoje tai būtų keistoka“, – svarstė Alytaus meras.

Remiantis paskutine Registrų centrui pateikta finansine ataskaita, praėjusių metų pradžioje „Dzūkijos“ trumpalaikiai įsipareigojimai siekė 200 tūkst. eurų, o ilgalaikiai – antra tiek.

Į LKL pirmenybes patekti galima ne tik sportiniu – laimėjus antrą pagal pajėgumą Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), bet ir komerciniu keliu. Vadovaujantis LKL valdybos patvirtintu tvarkos aprašu, antruoju atveju naujokai turi sumokėti lygai vienkartinį mokestį, kurio dydis – nuo 200 iki 400 tūkst. eurų. Konkretų skaičių nustato atitinkamą prašymą gavusi LKL valdyba.

Praėjusį kovą įsteigtos „Basketball Holding Company“ direktoriumi nurodomas Andrius Žiauberis, analogiškas pareigas einantis ir G. Žiemelio prieš kelerius metus nusipirktoje sostinės ASG arenoje. Daugiau darbuotojų bendrovė, „Sodros“ duomenimis, šiuo metu neturi.

Vienintelis „Basketball Holding Company“ akcininkas yra kita lietuviška bendrovė „Greenvesta“. Savo ruožtu, pastarąją kontroliuoja Jungtiniuose Arabų Emyratuose registruota kompanija „Procyone“, kuri nurodoma tarp „Avia Solutions Group“ akcininkų ir yra valdoma G. Žiemelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)