Skurdų žalgiriečių puolimą pirmoje mačo pusėje (1/5 tritaškis, 2 rez. perd.) gelbėjo tik nereikalingos varžovų pražangos, bet „Barcelona“ vis tiek kontroliavo padėtį su dominavusiu Nikola Mirotičiumi (16 tšk.) priešakyje – 46:36.

Vaizdas aikštėje nesikeitė ir po didžiosios pertraukos, o svečiams jau po truputį ėmė svirti rankos, nes praraja tarp komandų perkopė 25 taškų ribą – 74:48. Gerokai atsipalaidavę katalonai ketvirtame kėlinyje leido savo oponentams įkvėpti daugiau laisvės ir oro – 84:70.

Bet tai ir buvo viskas: dar keli taiklūs N. Mirotičiaus metimai neleido pagalvoti apie nesėkmę vienženkliu skirtumu – 93:74.

„Barca“ įsirašė lengviausią pergalę šiame Eurolygos sezone, o N. Mirotičius surengė geriausią pasirodymą. Jo sąskaitoje – 28 taškai (6/7 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 7/7 baudos) ir 27 naudingumo balai.

Rokas Jokubaitis per 21 minutę sumetė 5 taškus (1/4 dvitaškis, 1/2 tritaškis), sugriebė 2 atšokusius kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.


„Žalgirio“ gretose išsiskyrė Ignas Brazdeikis ir Laurynas Birutis, sukaupę atitinkamai 15 ir 12 taškų. Achille Polonara ir Kevarriusas Hayesas pridėjo po 8 taškus.

Rungtynės:

„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“ 93:74 (19:17, 27:19, 31:18, 16:20).

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 28, Tomašas Satoransky 12 (3/3 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 5 rez. perd.), Sertačas Šanli 10, Janas Vesely 7, Nicolas Laprovittola 6, Rokas Jokubaitis (5 rez. perd.), Alexas Abrinesas, Nikola Kaliničius, Mike'as Tobey ir Jamesas Nnaji po 5, Cory Higginsas 3, Kyle'as Kuričius 2 taškai.

„Žalgiris“: Iignas Brazdeikis 15 (5/8, 0/2, 5/6 baudos), Laurynas Birutis 12 (5/5 dvitaškiai, 2/3 baudos), Achille Polonara (2/2 tritaškiai) ir Kevarriusas Hayesas po 8, Eedgaras Ulanovas(3 per. kam.) ir Lukas Lekavičius 7, Arnas Butkevičius (4 rez. perd.) ir Rolandas Šmitas po 6, Isaiah Tayloras 4, Tomas Dimša 1 taškas. Dovydas Giedraitis (4 min.) taškų nepelnė, o Karolis Lukošiūnas nežaidė.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba: „Žalgiris“ antradienį skris į Berlyną, kur susirems su turnyro autsaidere ALBA, o ketvirtadienį namuose priims Vilerbano ASVEL.


Savo ruožtu „Barca“ vyks į Graikiją ir galynėsis su turnyro lentelės viršuje įsitaisiusiu Pirėjo „Olympiakos“ bei keliaus į Turkiją, kur grumsis su Stambulo „Fenerbahče“.

Įdomu, kad per pirmą komandų susitikimą Kaune spalio 20 d. žaliai-balti palaužė katalonų ekipą minimaliu skirtumu 73:72.

Tiesa, tada „Barcos“ gretose dar nežaidė traumuotas N. Mirotičius, o nugalėtojams padėjo tiek Keenanas Evansas, tiek Tyleris Cavanaugh.

Gerą bangą pasikinkę katalonai tarptautiniame fronte pasiekė jau penktą pergalės iš eilės.

Tuo metu kauniečiams nepavyko pamiršti beviltiškos praėjusios savaitės išvykos į Madridą, kai „Real“ klubui buvo nusilenkta net 69:96.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)