Pagal taisykles, po vieną kiekvieno LKL klubo dalyvį deleguoja patys klubai, o paskutinis bilietas į šį konkursą, būtent po šio turo rungtynių, atiteks taikliausiajam lygos tritaškininkui.

Šiuo metu šioje statistikos kategorijoje pirmauja Kauno "Aisčių" komandos gynėjas Tomas Rinkevičius (50.94 proc.).

Jei pirmaujančias pozicijas jis išlaikytų, tuomet "Aisčių" ekipa į LKL snaiperio konkursą galėtų deleguoti antrąjį savo ekipos atstovą, mat T.Rinkevičių Kauno komanda jau atrinko į šias varžytuves.

Tačiau T. Rinkevičiui nebus lengva išlaikyti pirmaujančias pozicijas, nes jam ant kulnų lipa Kėdainių "Nevėžio" komandos gynėjas Aidas Viskontas. Šiuo metu jis tritaškius meta 50 procentų taiklumu (20/40).

A. Viskontas šį savaitgalį galės pagerinti tritaškių pataikymo procentą per "Nevėžio" ir Vilniaus "Sakalų". Tiesa, pirmajame "Sakalų" ir "Nevėžio" susitikime A. Viskontas nebuvo itin ryškus žaidėjais. Pergalingai Kėdainių komandai pasibaigusiame mače gynėjas pelnė 9 taškus ir pataikė vieną tolimą metimą iš trijų bandymų.

Trečią vietą tarp geriausių tritaškininkų užima Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos snaiperis Mindaugas Lukauskis, kuris taip pat gali pakovoti dėl kelialapio į LKL snaiperio konkursą (48.78 proc.). Juolab, kad vilniečių laukia labai dėkingos rungtynės - su "Aisčių" komanda.

Šiemet dėl taikliausiojo lygos krepšininko titulo varžysis: T. Rinkevičius (“Aisčiai“), Nerijus Varnelis (Alytaus „Alytus“), Vytenis Jasikevičius (Kauno „Kaunas/Triobet“), Justinas Sinica („Lietuvos rytas“), Marius Kasiulevičius (Klaipėdos „Neptūnas“), Povilas Šakinis („Nevėžis“), Arnas Labuckas („Sakalai“), Mantas Simonavičius (Marijampolės „Sūduva“), Andrius Šležas (Šiualių „Šiauliai“), Darius Griškėnas (Panevėžio „Techasas“) ir Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“).