Belgrade vykusiame Eurolygos finalo ketverte „Žalgiris“ pusfinalyje 67:76 pralaimėjo Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) ekipai, o mažajame finale 79:77 įveikė galingąjį Maskvos CSKA (Rusija) klubą.

Kai žalgiriečius skraidinantis lėktuvas praūžė virš Rotušės aikštės, savo mylimą komandą sutikti susirinkę sirgaliai ėmė ploti.

Visą Eurolygos trečios vietos laimėtojų kelią nuo oro uosto iki Laikinosios sostinės širdies - senamiesčio gyvai transliavo televizija, o komentavo renginio vedėjas ir „Žalgirio“ arenos „balsas“ – aktorius Andrius Žiurauskas.

Tuo metu Rotušės aikštėje minią linksmino grupė ŽAS, kuri pakartojo 1999 metais „Žalgirio“ triumfui sukurtą dainą „Eurolyga-ga“, o vėliau atliko ir naują šios versiją.

Dėl eismo spūsčių atvykimas šiek tiek vėlavo, tačiau „Žalgirio“ autobusui artėjant prie sutiktuvių vietos, sirgaliai spėjo išrinkti mylimiausią žalgirietį. Tikriausiai mažai kas abejojo, kad juo taps komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

Apie fanų rinkimus tiesioginio eterio iš autobuso metu sužinojęs Paulius dėkojo sirgaliams – „Ačiū visiems. Tuoj būsim“.

Prieš pat 18 val. žalgiriečiai pagaliau atvyko į miesto centrą. Skambant ŽAS hitui „Eurolyga-ga“ ant scenos žengė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, o jam iš paskos ir visa „Žalgirio“ komanda.

Komandos fanai paleido dūmų uždangą, Rotušės aikštė nusidažė žaliai.

Mėgstamiausia daina ir mero prašymas

Pirmasis sirgaliams duoklę atidavė treneris Šarūnas Jasikevičius. Simboliškai skanduotę „Žalgiris“ su fanais atlikusio komandos vairininko kaklą papuošė ąžuolinis vainikas.

Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas taip pat sulaukė plojimų – mat jis dar sezono pradžioje tikėjo, kad Lietuvos čempionai gali patekti tarp keturių stipriausių Eurolygos komandų. Aktorius ir „Žalgirio“ arenos balsas A. Žiurauskas nesismulkino ir net atsiklaupė prieš jį ant kelių.

P. Motiejūnas kalbos nerėžė – ją perleido Kauno merui V. Matijošaičiui. Pastarasis taip pat nedaugžodžiavo: „Kalba bus trumpa. Pernai iškabinome mieste plakatus, visi žinote, kas ten buvo. Šiandien noriu be plakatų pasakyti: „Šarai, pasilik“.

Po šių žodžių mikrofono iš vedėjo siektelėjo pats „Žalgirio“ strategas. Savo kalbą Š. Jasikevičius netikėtai pradėjo nuo savo vaikystės.

„Žiauriai ačiū. Fantastika, vyrai taip žaidė, nulenkiu galvas prieš juos. 30 rungtynių per sezoną jie žaidė prieš geresnes komandas ir dažniausiai jas apgaudavo. Iš mano pusės meilė „Žalgiriui“ buvo visada. Kai buvau vaikas, eidavau į Sporto Halę. Tėvas dirbo komunistiniame fabrike ir gaudavo bilietus. Norėjau žaisti už „Žalgirį“, bet kai atvažiavau, buvau jau senas, nenaudingas, žaidžiau blogai, todėl džiaugiuosi, kad dabar nors taip prisidėjau prie šio reikalo. Ačiū už palaikymą. Bus blogų momentų, būkite ir tais momentais su komanda, nes ji yra fantastiška“, – sirgalių miniai sakė „Žalgirio“ vedlys.

A. Žiurauskui išsiaiškinus Š. Jasikevičiaus mėgstamiausią dainą, scenoje užgrojo „Juoda orchidėja“. Edgaras Ulanovas, Paulius Valinskas ir Artūras Milaknis vieningai traukė dainos priedainį.

Lietuvių kalbos žinios

„Mes esam treti, bet kai grįžom ir pamatėm, kaip mus palaikot – jaučiamės pirmi“,– sakė P. Jankūnas.

„Žalgirio“ aukštaūgis Brandonas Daviesas sirgalius nustebino savo lietuvių kalbos žiniomis. Jau Eurolygos finaliniame ketverte interviu metu lietuviškai bandęs kalbėti legionierius šį kartą driokstelėjo iš peties.

„Laba diena, esu Brandonas Daviesas, numeris nulis, kaip sekasi? Aš jus myliu“, – kalbėjo amerikietis.

„Norisi padėkoti – mūsų sirgaliai pamišę dėl krepšinio – atvažiavo net į Belgradą. Bet dar įspūdingiau, kaip čia pasitikote. Tai verta didelių ovacijų“, – sirgalių pakviestas paimti mikrofoną sakė Edgaras Ulanovas. Snaiperis Artūras Milaknis ilgai maigęs mikrofoną galiausiai rėžė trumpai drūtai: „Bravo, jūs geriausi“.

Pasibaigus iškilmingai sutikimo ceremonijai, kauniečiai dar ilgai komandai dėkojo už dar vieną istorinį pasiekimą Eurolygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)