Su Lietuvos rinktine padirbėjęs Dainius Adomaitis sugrįžta į darbą „Ryto“ komandoje, pastaruoju metu turėjusioje treniruotis be visos grupės nacionalinei ekipai atstovavusių krepšininkų.

Mindaugas Girdžiūnas, Eimantas Bendžius, Arnas Butkevičius, Martynas Echodas – dar sekmadienį vilkėję rinktinės marškinėlius, jau trečiadienį toje pačioje Vilniaus „Siemens“ arenoje jie pasirodys su „Ryto“ apranga ir priims pastaruoju metu radikaliai atsinaujinusį Panevėžio „Lietkabelį“.

Anot D. Adomaičio, jam nebūnant darbas „Ryto“ klube vyko be nesklandumų.

„Buvo sudėlioti visi planai, teko matyti ir draugiškas rungtynes. Treniruotes filmuojame, galiu viską pasižiūrėti, vyrai gerai padirbėjo“, – po rinktinės pergalės prieš Kroatiją kalbėjo D. Adomaitis.

Svarbiausios savaitės krepšinio rungtynės
(data, rungtynės, turnyras, pradžia)

Gruodžio 5 d., trečiadienis„Rytas“ – „Lietkabelis“LKL18.50
Gruodžio 6 d., ketvirtadienis„Žalgiris“ – „Olympiakos“Eurolyga20.00
Gruodžio 9 d., sekmadienis„Žalgiris“ – „Rytas“LKL17.20

LKL turnyro lentelėje „Rytas“ (9/2) užima trečiąją vietą, o į sostinę atvykstantis „Lietkabelis“ (7/4) yra pagrindinis vilniečių persekiotojas ir rikiuojasi ketvirtas. Tarpusavyje šį sezoną Vilniaus ir Panevėžio komandos dar nežaidė.

Specifinis sugrįžimas į „Siemens“ areną turėtų būti ir spalį „Lietkabelio“ sporto direktoriumi tapusiam Jonui Vainauskui, kadaise vadovavusiam „Lietuvos ryto“ klubui.

Tiesa, pats J. Vainauskas pastaruoju kratosi bet kokių sąsajų su Vilniumi ir tvirtina, kad „Rytu“ pervadinta komanda nebeturi nieko bendro su kadaise jo paties puoselėtu „Lietuvos rytu“.

„Yra „Rytas“ – su kitu pavadinimu, kitu ženklu, kitais žmonėmis, kurie nieko bendro su „Lietuvos rytu“ ar Vilniaus krepšinio aukso amžiumi neturi. Nė vienas iš jų neprisidėjo nei prie pergalių, nei prie arenos statybos, nei prie sostinės krepšinio kilimo. Darius Gudelis sugebėjo prisidėti tiktai prie Vilniaus krepšinio griūties“, – lapkričio pradžioje viešėdamas laidoje „Krepšinio zona“ teigė J. Vainauskas.

Per „Lietkabelyje“ praleistą mėnesį J. Vainauskas pasidarbavo iš peties – pakeistas ne tik vyriausiasis treneris (Gintaro Kadžiulio pareigas perėmė serbas Nenadas Čanakas), bet ir penki žaidėjai.

Vietoje Vytenio Lipkevičiaus, Ernesto Ežerskio, Frano Pilepičiaus, Dominiko Mavros bei Michaelo Morrisono klubas sukirto rankomis su serbu Marko Čakarevičiumi ir latviu Daviu Lejasmeieriu, kitu serbu Stefanu Sinovecu, Vaidu Kariniausku, slovėnu Žiga Dimecu bei įregistravo 17-metį panevėžietį Mantą Rubštavičių.

Apie permainas „Lietkabelyje“ J. Vainauskas papasakojo pirmadienį klubo viešai išplatintame interviu.

Verta paminėti, kad per lapkričio mėnesį pokyčių būta ir „Ryto“ klube. J. Vainausko jau minėtas D. Gudelis po skandalo, kurį sukėlė buvęs klubo trenerių štabo narys ispanas Alberto Blanco, pasitraukė iš „Ryto“ direktoriaus posto, nors kol kas dar yra likęs klubo dalininku.

Ir jei po dvikovos su „Rytu“ Panevėžio krepšininkai savaitgalį sutiks sąlyginai „lengvesnį“ varžovą – Kėdainių „Nevėžį“ – „Ryto“ sekmadienį laukia pats rimčiausias išbandymas, koks tik gali ištikti LKL žaidžiančias komandas.

D. Adomaičio auklėtiniai vyks į Kauną, kur „Žalgirio“ arenoje juos priims čempionų titulą ginantys žalgiriečiai.

LKL turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai)

1.ŽALGIRIS111
2.NEPTŪNAS102
3.RYTAS92
4.LIETKABELIS74
5.JUVENTUS66
6.DZŪKIJA57
7.SKYCOP48
8.PIENO ŽVAIGŽDĖS48
9.NEVĖŽIS210
10.ŠIAULIAI111

Pačiam „Žalgiriui“, kuris yra vienvaldis LKL turnyro lentelės lyderis, tai taip pat bus antros rungtynės per savaitę. Tačiau pirmąsias, kurios vyks ketvirtadienį, žalgiriečiai žais ne LKL čempionate, o Eurolygoje.

Gruodžio 6-osios vakarą Š. Jasikevičius Kaune priims tarpsezoniu radikaliai pasikeitusią, tačiau praėjusių metų istorijos tikrai nepamiršusią Pirėjo „Olympiakos“ komandą.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ Pirėjo krepšininkus Eurolygos reguliariajame sezone nugalėjo abu kartus, o vėliau savo pranašumą įrodė ir ketvirtfinalio etape, kuriame traumų praretintas graikų gretas patiesė 3-1.

Apskritai pastaraisiais metais „Žalgirio“ arena Pirėjo klubui yra itin nesvetinga. Paskutinį sykį Lietuvoje „Olympiakos“ prieš „Žalgirį“ laimėjo dar 2016-ųjų sausį, kai Š. Jasikevičius visai neseniai buvo perėmęs komandos vairą iš atleisto Gintaro Krapiko.

„Olympiakos“ šiuo metu yra viena iš „karščiausių“ Eurolygos komandų. Davido Blatto treniruojami graikai laimėjo pastarąsias trejas rungtynes ir turnyro lentelėje rikiuojasi penkti.

Pastaruoju metu OLY nugalėjo Miuncheno „Bayern“, Madrido „Real“ ir Podgoricos „Budučnost“ krepšininkus. Visus šiuos mačus praleido pernai „Žalgiryje“ žaidęs ir vasarą į „Olympiakos“ persikėlęs prancūzas Axelis Toupane'as.

Kol kas nėra aišku, ar kojos traumą patyręs Axelis galės padėti graikams rungtynėse Kaune. Atskirai nuo kitų komandos draugų jis dirbo ir praėjusį savaitgalį.

Rungtynės su graikais parodys, ar „Žalgiriui“ tikrai pavyko atsikratyti nemalonaus namų aikštelės pralaimėjimų Eurolygoje sindromo. Praėjusią savaitę Kaune pasiekta pergalė prieš Milano „AX Armani“ Šaro kariaunai buvo tik pirmoji, šį sezoną iškovota namuose. Iki tol žalgiriečiai savoje aikštėje buvo pralaimėję penkis susitikimus paeiliui.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, bendras taškų santykis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)