Eurolygos bei Turkijos čempionai šeimininkus ketvirto kėlinio pradžioje triuškino 28 taškų skirtumu ir galiausiai nugalėjo 85:71.

„Po dviejų nesėkmių praėjusią savaitę mums buvo labai svarbu laimėti šias rungtynes. Todėl buvome labai susikaupę, gerai išnaudojome savo gynybos strategiją, labai sėkmingai stabdėme Edgarą Ulanovą, patys gerai dalinomės kamuoliu, maitinome juo Bryantą Dunstoną.

Vėliau dar įsijungė kontratakos, susikrovėme didelę persvarą. Paskutiniame kėlinyje Jure Zdovcas „sumažino“ savo penketą ir tai pridarė mums problemų, bet įvykių kontrolės iš rankų nepaleidome“, – komentavo E. Atamanas, pripažinęs, jog kauniečiams itin trūko kaklo skausmus pajutusio Joffrey Lauvergne'o.

Sau būdingai atvirai turkas atsiliepė ir apie „Anadolu Efes“ bėdas, lemiančias banguotą pasirodymą šiame sezone.

Anot E. Atamano, komandai trūksta į „Barcelona“ praėjusią vasarą išvykusio Sertačo Šanli, o jį pakeitęs Filipas Petruševas, kuris ketvirtadienį nepakilo nuo atsarginių suolo, pirmtako batų neužpildo.

Kita priežastis – nuolatinės Krunoslavo Simono traumos, neleidusios kroatui pasirodyti ir Kaune.

Vis dėlto svarbiausia yra savo sudėties pastaraisiais metais beveik nekeičiančios komandos psichologija.

„Trejus metus dominavome Eurolygoje, o dabar rizikuojame nepatekti į atkrintamąsias varžybas. Galbūt po laimėto titulo praradome dalį motyvacijos, bet tikiu šios komandos galimybėmis – jei tik pateksime į atkrintamąsias, vėl būsime vieni pagrindinių pretendentų iškovoti trofėjų“, – užtikrintas E. Atamanas.

Ketvirtadienį į šeštą vietą turnyro lentelėje pakilusio Stambulo klubo konkurentų sumažėjo dėl karo Ukrainoje – greta žygiavę Rusijos klubai buvo suspenduoti, o netrukus turėtų būti ir oficialiai pašalinti iš šio sezono Eurolygos.

Jau ne sykį savo nuomonę apie įvykius Europoje išsakęs E. Atamanas nesivaržė apie karą kalbėti ir Kaune.

„Visi karai yra nepriimtini, nepriimtina ir tai, kas vyksta Ukrainoje. Galiu kalbėti visų turkų vardu, nes žinau jų jausmus. Kita vertus, sankcijų aspektu sportas ir menas nėra tas pats kaip ekonomika. Nenoriu, kad suprastumėte klaidingai, bet nemanau, kad Rusijos klubuose dirbantys mano kolegos ir žaidėjai yra kalti dėl šios valstybės veiksmų. Dabar jie viską praranda. O Eurolyga galbūt delsia priimti galutinį sprendimą tikėdamasi, kad karas užsibaigs per kelias savaites. Matome, kad to nebus“, – dėstė Eurolygos čempionų vairininkas.

Nors trijų Rusijos klubų likimu niekas nebeabejoja, klausimas, kaip bus perskaičiuota nauja Eurolygos lentelė be jų.

Neaišku, ar kitų ekipų rezultatai žaidžiant su rusų komandomis liks galioti, ar bus anuliuoti.

E. Atamanas absurdišku vadina Eurolygos norą leisti dėl to balsuoti patiems klubams.

„Manau, akivaizdu, jog kiekvienas šioje situacijoje žiūrės savo interesų. Juokinga leisti klubams balsuoti. Lygos vadovybė turėtų prisiimti atsakomybę ir nuspręsti pati. Pavyzdžiui, Stambulo „Fenerbahče“ prašo mūsų balsuoti už tai, kad rezultatai liktų galioti, nes jie tris kartus nugalėjo rusų komandas. Bet mums patiems tai būtų nenaudinga. Todėl nuspręsti turėtų pati Eurolyga, juk tai – rimtas turnyras“, – svarstė specialistas.

Savo spaudos konferencijos pabaigoje jis ėmė nuogąstauti, jog kalbėdamas apie Eurolygos sprendimus gali užsitraukti eilinę baudą, kurių teigė šiame sezone jau sumokėjęs ne vieną.

„Nenoriu gauti baudos. Ir taip esu vienas Eurolygos rėmėjų, sumoku jai daug baudų“, – juokėsi turkas.

Tuo metu „Žalgirio“ stovykloje niekam noro pokštauti nebuvo.

Rungtynių statistika

„Sunkoka savaitė, ir šiandien visiems buvo sunku – nuo pat pradžių visur vėlavome. Galvoju, atsiliepė nuovargis, nors tuo ir negalima teisintis. Atrodo, pradedame žaisti tik tada, kai užsidega užpakaliai – keista. Bet matome, kad apskritai mūsų žaidimas gerėja. Dabar nebereikės žaisti su Rusijos klubais – bus pertraukų, ir pasirengsime deramai užbaigti likusią Eurolygos dalį, kad nebūtų gėda“, – kalbėjo ekipos snaiperis Artūras Milaknis.

Nuovargio po antradienio rungtynių su Pirėjo „Olympiakos“ (74:83) ženklų įžvelgė ir kauniečių strategas J. Zdovcas.

Jo nuomone, būtent dėl energijos stygiaus jau pirmame kėlinyje kartais net nedengiamų auklėtinių metimai atsimušdavo į lanko priekį.

J. Lauvergne'o netektį taip pat pabrėžęs slovėnas dėkojo sirgaliams, kurie, jo žodžiais, leido išvengti žeminančio rezultato.

„Sunkiu metu jie mūsų nepaliko ir padėjo ketvirtame kėlinyje sumažinti skirtumą – bent jau nebuvome sunaikinti. O „Anadolu Efes“ parodė, kodėl yra čempionai. Manau, kad šiemet jie vėl gali jais tapti“, – sakė J. Zdovcas.

Primename, kad Lietuvos čempionai ketvirtadienį vertėsi be kaklo skausmus pajutusio vidurio puolėjo J. Lauvergne'o bei reabilitaciją po čiurnos operacijos tęsiančio gynėjo Manto Kalniečio. Svečiams nepadėjo K. Simonas.

Kitaip nei žalgiriečiai, turkai pastarąją savaitę ilsėjosi ir nežaidė nei Eurolygoje, nei nacionalinėse pirmenybėse.

Pirmoji komandų tarpusavio akistata Stambule praėjusį spalį baigėsi triuškinančia E. Atamano auklėtinių pergale 94:60. Tai buvo skaudžiausia žalgiriečių nesėkmė šiame sezone.

Per visą istoriją oficialiose varžybose „Žalgiris“ ir „Anadolu Efes“ susitiko 24-ą kartą: 13 sykių laimėjo kauniečiai, 11 – turkai.

Kauno klubas Eurolygoje užima paskutinę 18-ą vietą (7/22), Stambulo ekipa pakilo ant šešto laiptelio (15/14).

Eurolygos maratoną J. Zdovco auklėtiniai tęs kovo 23 d. dar viena dvikova namuose – šįsyk su Vilerbano ASVEL.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją