„Žalgiris“ (15/13) atliko tai, ką ir privalėjo padaryti šią dvigubą Eurolygos savaitę, jei puoselėja viltis apie atkrintamąsias: Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtadienį vakare sausakimšoje arenoje 85:67 (16:22, 31:15, 18:15, 20:17) pranoko Vilerbano ASVEL (8/20) ekipą ir iškovojo antrą pergalę per pastąsias tris dienas.

I. Tayloras sužaidė savo rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje, per 22 minutes iš viso pelnė 15 taškų, atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, suklydo 2 kartus ir surinko 14 naudingumo balų.

Neretai strategai kartoja, kad komanda toli į priekį nežiūri ir gyvena nuo rungtynių iki kitų rungtynių.

Panašu, kad ir I. Tayloras neapkrovė galvos savaitgalio reikalais: krepšininkas pasimetė sukaukęs klausimo apie sekmadienį laukiančią dvikovą su „Rytu“.

– Kaip ir Berlyne (14 taškų), žaidėte rezultatyviai, kaip sekasi kontroliuoti rungtynių tempą?, – po rungtynių rūbinėje buvo paklaustas I. Tayloras.

– Pastaruoju metu aikštėje jaučiuosi gerai. Dar vis bandau pagauti savo rimtą, sugrįžti prie man patinkančio žaidimo greičio, visgi turėjau blauzdos raumens traumą. Kiekvieną kartą po traumos kurį laiką žaidžiu blogai. Tiesiog aš jau toks.

Įprastai aikštelėje stengiuosi būti linksmas, juoktis, bendrauti su žiūrovais, tai yra mano žaidimo dalis.

Be to, aš dabar visai kitoks žaidėjas, nes jaučiu sugrįžusį pasitikėjimą savo jėgomis.

– Ar jaučiate tą patį tempą ir energiją, kaip praeitą sezoną žaisdamas Ispanijoje, kur buvote vienas rezultatyviausių ACB lygos žaidėjų?

– Aš esu greitesnio tempo žaidėjas. Man tai patinka. Paskutiniu metu treneris mums leidžia žaisti greičiau ir aš už tai esu dėkingas.

Ši savaitė, kaip ir komandai, man buvo puiki, kadangi galėjau surasti savo žaidimo ritmą.

– Sekmadienį laukia įdomi dvikova, kokios nuotaikos prie ją?

– Sekmadienį mes turime rungtynes? Prieš ką žaidžiame?

– Prieš Vilniaus „Rytą“.

– O, geras, nežinojau! Na, tai gerai pasiruošime. Žinau, kad jie yra mūsų pagrindiniai varžovai lygoje.

Isaiah Taylor

Iš viso iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos „Žalgirio“ vyrams dar liko šeši mačai, iš kurių net keturi – namų tvirtovėje (su OLY, „Monaco“, Valensijos „Basket“ bei Tel Avivo „Maccabi)“ ir tik du – svetimoje teritorijoje (su Stambulo „Fenerbahče“ bei Miuncheno „Bayern“).

Statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją