Abu brolius bus galima sutikti rugsėjo 5 dieną prie Baltojo tilto sporto aikštyno, kuriame vyks jau tradiciniu tapęs Rimanto Kaukėno paramos fondo 3x3 krepšinio turnyras. Šį kartą čia broliai nežais, bet tą darys trys jų atžalos – Darjušas, Dominikas ir Danielis.

R. Kaukėno paramos fondo turnyre krepšininkai ne tik sieks įrodyti, kad jų komanda yra geriausia, bet ir prisidės prie kilnaus tikslo – visi turnyre surinkti pinigai atiteks onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Tiek Darjušas, tiek Kšyštofas vaikams turės nemažai patarimų – šią vasarą jie varžėsi „Hoptrans 3x3“ turnyre Palangoje, kur įgijo naujos patirties.

„Labai patiko, likau nustebintas. Tikrai iki tol nesidomėjau trys prieš tris krepšiniu, bet pabandęs – negali sustoti. Labai patiko atmosfera, intensyvumas. Krepšinio subtilybės nuo įprasto krepšinio tikrai skiriasi“, – sakė D. Lavrinovičius.

Rugsėjo 5 d. krepšininkas planuoja tik dalinti patarimus vaikams ir juos palaikyti šalia aikštės – čia žada būti ir daugiau šalies krepšinio žvaigždžių. Turnyre turėtų apsilankyti Donatas Motiejūnas, Ramūnas Šiškauskas, Martynas Gecevičius ir kiti.

– Darjušai, kokį didžiausią skirtumą pajutote tarp įprasto ir 3x3 krepšinio?

– Didžiausias skirtumas – labai daug kas priklauso nuo tavęs, kadangi kiekvienam sprendimui priimti yra kur kas mažiau laiko. Trys prieš tris krepšinyje kiekviena klaida gali būti lemtinga ir kainuoti itin daug, reikia nuo pat pradžių ir iki pat galo būti maksimaliai susikoncentravusiam. Žinoma, 3x3 krepšinyje yra kur kas didesnis intensyvumas.

– Ar galvojate toliau žaisti 3x3 turnyruose?

– Žiūrėsime. Be abejo, krepšinį žaisiu, bet šis sportas nėra lengvas. Norisi dar tikrai sudalyvauti, pažiūrėsime, kaip išeis.

– Apskritai, ar toliau galvojate tęsti profesionalo karjerą?

– Pasiūlymų turime, bet dabar esame tokioje stadijoje, kai kalbamės. Žiūrėsime, kaip viskas bus.

– 3x3 turnyrai sparčiai populiarėja, čia žaidžia vis daugiau vaikų, jaunimo. Ar jiems tai naudinga?

– Tokie turnyrai yra labai naudingi. Aš manau, kad vaikai ne tik smagiai praleidžia laiką, pažaidžia, bet užsigrūdina kaip krepšininkai, nes 3x3 krepšinis yra kiek kitoks, čia daugiau kontakto. Jaunimas pamato, pajaučia, kad reikia būti kietam, nepasiduoti, būti susikoncentravusiam tą trumpą laiką.

– Jūsų jaunystėje tokio turnyrų pasirinkimo tikrai nebuvo?

– Tokių sąlygų, tokio didelio turnyrų pasirinkimo anksčiau nebūdavo. Aišku, kiemuose buvo organizuojami tokie turnyrai, kuriuose žaisdavo būdavo įdomu išbandyti save.

– Panašu, kad Jūsų vaikams dalyvauti 3x3 turnyruose patinka – jie ir vėl varžysis R. Kaukėno turnyre.

– Jiems labai patinka, visada prašo užregistruoti ir nuvažiuoti pažaisti. Niekada nebūdavo abejonių, kad sakyčiau, jog ne, nevažiuojame. Visada su dideliu noru leisdavau savo vaikus žaisti.

– Galbūt ir pats sužaisite čia vyksiančiose žvaigždžių rungtynėse?

– Labai norėčiau, bet neturėsiu laiko. Būsiu savo sūnaus sirgalius ir jei reikės, duosiu kokį patarimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)