Apie tai, kad pastarasis sezonas buvo paskutinis 41-erių veterano karjeroje, informavo Ispanijos portalas Marca.

Madrido „Real“ atstovavęs 204 cm ūgio F. Reyesas jau keletą pastarųjų metų atliko tik epizodinį vaidmenį, aikštėje rungtynių metu pasirodydavo retai.

Profesionalo karjerą F. Reyesas pradėjo dar 1998-aisiais Madrido „Estudiantes“ gretose, o po dvejų metų persikraustė į „Real“ ir šiam klubui atstovavo iki dabar.

Su „Real“ sunkusis kraštas 2 kartus laimėjo Eurolygą, 7 kartus tapo Ispanijos čempionu, po 2 kartus buvo išrinktas Ispanijos čempionato ir Ispanijos čempionato finalo serijos MVP.

F. Reyesas yra daugiausiai ACB istorijoje rungtynių sužaidęs ir daugiausiai kamuolių atkovojęs krepšininkas.

Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius jis nusileidžia tik Kauno „Žalgirio“ legendai Pauliui Jankūnui.

Su Ispanijos rinktine F. Reyesas 3 kartus tapo Europos čempionu, iškovojo 2 Europos pirmenybių sidabrus ir 1 bronzą. 2006-aisiais jis Ispanijai padėjo laimėti pasaulio čempionatą, du kartus tapo olimpiniu vicečempionu, medalių kolekcijoje turi ir 1 olimpinę bronzą.

Anot pranešimo, F. Reyesas iš „Real“ klubo nepasitrauks – oficialiai eis vieno iš klubo krepšinio ambasadorių pareigas.

Iš legendine laikytos ispanų krepšinio kartos žaidėjų karjeras jau yra baigę Juanas Carlosas Navarro ir Jose Manuelis Calderonas, po Tokijo olimpinių žaidynių apie tokį patį sprendimą greičiausiai paskelbs ir Pau Gasolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)