Padidinęs pranašumą I. Brazdeikis stabtelėjo ir, kelias sekundes užlaikęs žvilgsnį į Marcusą Fosterį, šypsojosi.

„Žalgirio“ sirgalių šimtinė traukė savo skanduotę ir tai buvo vienas tų retų atvejų, kuomet sausakimšoje arenoje girdėjosi svečių sirgaliai.

Tačiau po Giedriaus Žibėno pertraukėlės Evaldas Kairys pelnė taškus su Kevarriuso Hayeso pražanga, o kitoje atakoje po Arno Butkevičiaus puolime atkovoto kamuolio Isaiah Tayloras nuo baudų metimo linijos galėjo didinti „Žalgirio“ persvarą iki trijų taškų, tačiau gynėjui abu kartus sudrebėjo ranka.

Lemiama „Ryto“ ataka jau priklausė M. Fosteriui, kuris, prasiveržęs pro A. Butkevičių, įmeė dvitaškį ir išvedė „Rytą“ į priekį (69:68).

„Žalgiris“ dar turėjo dvi sekundes išsigelbėti, tačiau po dviejų minučių pertraukėlių nesugebėjo per likusį laiką susikurti progos metimui. Kamuolį gaudęs I. Brazdeikis atsitrenkė į judėjusį Tomą Dimšą ir po šios klaidos „Jeep“ arena ėjo iš proto.

„Rytas“ serijoje iki trijų pergalių antrą kartą patiesė „Žalgirį“ ir išlygino bendrą rezultatą (2-2). LKL čempionas paaiškės šeštadienį Kaune.

Rungtynėse 13 taškų pelnęs I. Brazdeikis siūlė kuo greičiau pamiršti apmaudžią nesėkmę ir galvoti apie šeštadienį.

„Kartais taip krepšinyje nutinka. Skaudus vakaras, tačiau turime jį priimti, užmiršti tai ir žiūrėti į priekį“, – kalbėjo I. Brazdeikis.

„Manau, prametėme labai gerus metimus. Tai yra dalis žaidimo. Turime susikoncentruoti ir pasiruošti šeštadieniui“, – paklaustas apie nesėkmės priežastis kalbėjo Iggy.

„Imtis man iniciatyvos lemiamu metu buvo abipusis sprendimas. Mačiau pranašumus prieš oponentus, turėjau būti agresyvus, gaila, pramečiau kelis metimus – vieną baudą ir laisvą tritaškį. Bet dabar reikia tai pamiršti ir galvoti apie lemiamas rungtynes“, – tvirtino puolėjas.

Ignas Brazdeikis

Svečiai pataikė vos 4 tolimus metimus iš 25-ių, pats I. Brazdeikis, mesdamas iš toli, abusyk buvo netikslus.

Jis svarstė, kad triukšmas arenoje galėjo turėti įtakos nusimušusiam taikikliui.

„Galbūt ir nuovargis daro savo, bet negali būti tokių pasiteisinimų. Baudų metimai ir gynyba paprastai tampa pergalės pamatu tokiose rungtynėse.

Šeštadienį, manau, kontroliuosime rungtynes. Turėsime išlikti budrūs, žaisti kiečiau ir laimėti lemiamą mačą“, – tvirtino I. Brazdeikis.

Ketvirtadienio dvikovą stebėjo sausakimša „Jeep“ arena – 2,5 tūkstančio žiūrovų. Tarp kurių įsimaišė ir buvę „Ryto“ krepšininkai – Ivanas Buva, Eimantas Bendžius, Arvydas Macijauskas.

Finalą praėjusią savaitę namuose pergalingai pradėjo žalgiriečiai (108:93). „Rytas“ pasiekė revanšą savoje teritorijoje (94:71), bet antradienį Kaune vėl stipresni buvo šeimininkai (95:80).

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)