Pirmąsias krepšinio rungtynes Lietuvoje žyminčią balandžio 23 dieną planuota paminėti iškilmingos ir didelės šventės Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje metu, kur būtų galėję dalyvauti ir visi norintys krepšinio sirgaliai. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto sprendimu nutarta keisti šventės formatą ir šimtmečio minėjimą perkelti į Kaune esančius „Krepšinio namus“.

„Pagrindinis pramoginis ir masinis renginys, į kurį būtų buvę kviečiame visi – ir sirgaliai, ir bendruomenės nariai buvo numatytas švęsti balandžio 22 d. Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje. Tačiau, vykdomojo komiteto narių sprendimu dėl dabartinės situacijos, karo, buvo atsisakyta minties daryti šį renginį. Laikmetis ir kontekstas nėra tinkamas tam“, – kalbėjo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Lietuvos krepšinio šimtmečio minėjimas Kaune vyks balandžio 22 d. Tą dieną prie „Krepšinio namų“ bus atidengtos Džeimso Neismito statula ir Lietuvos krepšinio legendų aikštelė.

Vakare „Krepšinio namuose“ vyksiančio renginio metu, kuriame dalyvaus Lietuvos krepšinio bendruomenės nariai, valstybės ir savivaldybių vadovai bei svečiai iš užsienio, bus pagerbtos Lietuvos moterų ir vyrų šimtmečio rinktinės bei treneriai ir Lietuvos krepšiniui nusipelnę asmenys.

Didžiajam krepšinio gimtadienio minėjimo renginiui organizuoti numatytas biudžetas dabar bus skirtas pagelbėti Ukrainos vaikų, esančių Lietuvoje išlaikymui – apie 10 tūkstančių eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją