Praėjusiais metais į varžybas pateko 8 stipriausios „Tete-a-Tete Casino – LKL“ čempionato komandos ir kaip dažniausiai įprasta – atkrintamųjų varžybų poros buvo sudėliotos pagal vietas turnyrinėje lentelėje. Šiemet komandos buvo suskirstytos į du krepšelius: į vieną pateko 1-4 vietas užėmusios komandos, kitame atsidūrė 5-8 vietoje likę klubai.

„Norime kiekvienais metais į turnyrą įnešti kažką naujo, todėl ir šiemet laukiame puikaus krepšinio spektaklio“, – prieš burtų traukimo ceremoniją pasakojo LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Burtais norėta norėta ketvirtfinaliuose sukurti kur kas daugiau intrigos nei jos buvo pernai. Ir pokyčiai pasiteisino: jau ketvirtfinalyje susigrums praėjusių metų LKL finalininkai – „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Visos ketvirtfinalio poros:

Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“ (žais Kaune)

Panevėžio „Lietkabelis“ – Alytaus „Dzūkija“ (žais Alytuje)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“ (žais Utenoje)

Prienų-Birštono „Vytautas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (žais Pasvalyje)

Pusfinalio poros:

„Žalgiris“ arba „Neptūnas“ – „Vytautas“ arba „Pieno žvaigždės“

„Lietkabelis“ arba „Dzūkija“ – „Lietuvos rytas“ arba „Juventus“

Ketvirtfinalio mačai vyks vasario 14-15 dienomis, o mūšiai dėl trofėjaus ir medalių persikels į Kauno „Žalgirio“ areną. Vasario 18-19 dienomis krepšinio gerbėjai išvys ne tik įtemptas kovas dėl taurės, bet ir galės grožėsis dėjimų bei tritaškių konkursais ir muzikiniais šou.

„Turnyras šiemet keliasi iš Vilniaus į Kauną. Jis pasirinktas, nes esame nusistatę viziją apvažiuoti visus miestus. Bet situacija nėra paprasta, nes turnyras yra brangokas – kur jis vyks kitais metais, galvosime vėliau“, – apie organizacinius renginio reikalus kalbėjo R. Milašius.

„Bilietai bus pradėti pardavinėjami po šios spaudos konferencijos: kainos bus nuo 5,40 iki 20 eurų. Klubų abonementų turėtojai bilietus galės įsigyti su 30 proc. nuolaida“, – sirgaliams aktualią informaciją pateikė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Turnyro nugalėtojai šiemet ir vėl savo kišenę papildys 40 tūkst. eurų čekiu. Antros vietos laimėtojams atiteks 25 tūkst., trečios – 15 tūkst., ketvirtos – 10 tūkst. eurų. Nenuskriaustos liks ir ketvirtfinaliuose suklupusios ekipos – joms bus išmokėtos premijos 2,5 tūkst. eurų.

Pirmąją istorijoje Karaliaus taurę 2016-aisiais Vilniaus „Siemens“ arenoje iškovojo „Lietuvos rytas“, kuris finale 67:57 ant menčių paguldė „Žalgirį“. Bronzos medaliais prieš metus pasidabino „Neptūno“ krepšininkai, mažajame finale net 88:51 nepalikę jokių vilčių Prienų-Birštono „Vytautui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)