Per ceremoniją, kuri vyks per Klaipėdos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynių pertrauką, keturios stipriausios komandos bus suporuotos su 5-8 vietas užimančiomis „Betsafe–LKL“ čempionato ekipomis. Kurie varžovai favoritams būtų palankiausi ir kurių labiausiai turėtų prisibijoti?

Kauno „Žalgiris“. Lietuvos čempionui ir SIL–Karaliaus Mindaugo taurę ginsiančiam klubui, lažybų bendrovės „Betsafe“ nuomone, neturėtų būti baisus nė vienas ketvirtfinalio varžovas, juolab kad ketvirtfinalio rungtynės vyks Kaune. Per pastaruosius 40 susitikimų su komandomis iš antrojo krepšelio „Žalgiris“ yra pralaimėjęs tik du kartus.

„Žalgirio“ požiūris į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą aiškus – žaisti finale ir apginti titulą. Galima daryti prielaidą, kad jau galvodamas apie finalą „Žalgiris“ į tritaškių konkursą, kuris vyks prieš pat finalines rungtynes, delegavo ne patį svarbiausią dvyliktuko žaidėją Paulių Valinską.

Klaipėdos „Neptūnas“. Visas SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynes „Neptūnas“ žais namie, o tai didina uostamiesčio klubo galimybes žygiuoti toli. „Neptūnas šį sezoną laimėjo prieš visas antrojo krepšelio komandas po du sykius, o pirmą sezono pralaimėjimą namie patyrė tik šio mėnesio pradžioje per FIBA Čempionų lygos rungtynes.

Pasak lažybų bendrovės „Betsafe“, žvelgiant į pastarųjų susitikimų rezultatus, baugiausias „Neptūnui“ atrodo „Šiaulių“ klubas. „Neptūno“ galimybės įveikti šiauliečius buvo vertinamos 72 proc., kai sausio 4 dieną klaipėdiečiai namie vargo su varžovais, bet iškovojo pergalę 84:79.

Jei rungtynės vyktų šiandien, „Neptūnas“ prieš bet kurią iš antrojo krepšelio komandų būtų laikomas aiškiu favoritu, „Neptūno“ galimybės laimėti būtų vertinamos tarp 82 ir 86 proc.

Vilniaus „Lietuvos rytas“. Nė vienas kitas varžovas „Lietuvos ryto“ komandai neatrodo toks grėsmingas kaip Utenos „Juventus“. Ir ne tik dėl to, kad būtent „Juventus“ praėjusiais metais taurės turnyro ketvirtfinalyje sensacingai eliminavo „Lietuvos rytą“.

Žaisdamas su Utenos komanda, „Lietuvos rytas“ per pastaruosius 10 susitikimų patyrė du pralaimėjimus, o trejas rungtynes laimėjo nežymiu skirtumu.

Remiantis „Betsafe“ prognozėmis, didelio vargo „Lietuvos ryto“ komandai kiti varžovai neturėtų kelti, net jei tai būtų „Šiauliai“, kuriuos vilniečiai namie įveikė tik per du pratęsimus – 103:98. Pasak lažybų bendrovės, „Lietuvos ryto“ požiūris ir susitelkimas SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinaliui bus gerokai rimtesnis, o komandos tikslas – vieta finale.

Panevėžio „Lietkabelis“. Praėjusio taurės turnyro finalo dalyvis antrajame „Betsafe–LKL“ rate stringa ir būtent „Lietkabelis“ kartu su „Neptūnu“ jaučiamos kaip labiausiai pažeidžiamos pirmojo ketvertuko komandos.

Pasak „Betsafe“ ekspertų, „Lietkabelis“ per burtų ceremoniją taip pat labiausiai turėtų baimintis „Juventus“ komandos. Per pastaruosius šešis tarpusavio susitikimus abi komandos pasidalijo po tris pergales, tačiau nė vienas iš trijų „Lietkabelio“ laimėjimų nebuvo didesnis nei 9 taškų persvara.

O prisiminus pastarąjį komandų susitikimą gruodžio viduryje, kai „Juventus“ namie pranoko „Lietkabelį“ 20 taškų, pati Utenos komanda labiausiai džiaugtųsi ketvirtfinalyje ištraukusi būtent „Lietkabelį“.

„Betsafe“ prognozuoja, kad „Lietkabelis“ yra labiausiai pažeidžiamas iš pirmojo ketvertuko komandų. Juolab kad „Lietkabelis“ artimiausiu metu turėtų atsisveikinti su vienu ryškiausių savo žaidėjų Adu Juškevičiumi. Panevėžio komandai palankiausi varžovai ketvirtfinalyje būtų Alytaus „Dzūkija“ arba Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Vis dėlto savo aikštėje „Lietkabelis“ šį sezoną pralaimėjo tik „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“, tad nors ir buksuojantis, Panevėžio klubas turėtų būti SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio favoritas.

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro burtų ceremoniją, kuri įvyks sausio 21 d. per „Neptūno“ ir „Žalgirio“ rungtynių didžiąją pertrauką, tiesiogiai transliuos BTV televizija.

Ketvirtfinaliai vyks vasario 13-14 d. Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje ir Panevėžyje. Finalo ketverto varžybos Klaipėdoje rengiamos vasario 17-18 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)