Kapitonas paskutiniu metimu galėjo išlyginti rezultatą ir išplėšti pratęsimą, tačiau po prasiveržimo jo dvitaškis kaire ranka tikslo nepasiekė.

Kamuolys atšoko nuo lanko, o netrukus nuaidėjusi sirena skelbė dvikovos pabaigą.

E. Ulanovas sužaidė savo geriausias rungtynes per pastaruosius penkis mačus: per 35 minutes pelnė 12 taškų ir surinko tiek pat naudingumo balų.

„Mintys sukasi apie paskutines minutes. Kalbant apie rungtynes, trūko komandiškumo. Žaidimo prasme tai žingsnelis į priekį. Nukentėjome dėl prasto žaidimo skaitymo ir dėl to turime nuostolių visą sezoną. Manau, kentėsime iki pat galo.

Nėra gausios mūsų gretos ir greičiausiai pritrūkstame Eurolygos patirties. Bet turime, ką turime. Kovingumas gerai, bet situacijų, progų realizacija turi būti geresnė.

Turėjome šansą, o dabar apmaudu, kai pralaimėjome paskutiniu metimu“, – po dvikovos nusivylęs rūbinėje kalbėjo E. Ulanovas.

„Žalgiris“ trečio kėlinio pabaigoje turėjo dviženklį deficitą, tačiau rado sprendimų sunkiose situacijose, pavijo varžovus ir net turėjo galimybę laimėti dvikovą.

Pats E. Ulanovas nesureikšmino komandos sugrįžimo į žaidimą – šiuolaikiniame krepšinyje keliolikos taškų skirtumą gana greitai galima panaikinti.

„Po trijų kėlinių turėjome 12 taškų deficitą. Šiais laikais sužaisti atkarpą 8:0 nėra sudėtinga. Taip ir grįžti į žaidimą. 12-14 taškų minusas nėra didžiulė praraja“, – pastebėjo E. Ulanovas.

Kapitonas, kalbėdamas apie paskutinę ataką, teigė, kad toks ir buvo planas – žaisti vienas prieš vieną ir ieškoti taškų.

Krepšininkas nesiryžo vertinti arbitrų tylėjusių švilpukų lemiamų atakų metu.

„Peržiūrėkite vaizdo įrašą ir bus viskas aiškus, ar kažkas buvo, ar ne. Pats nemačiau iš šono, bet man klausimų daug.

Žinoma, dabar nieko nepakeisi“, – pridūrė E. Ulanovas.

Edgaras Ulanovas

Svečiams pergalę lėmė fenomenaliai dvitaškius pataikęs Saša Vezenkovas, kuris dvitaškiu likus 7 sek. išvedė OLY į priekį.

Apskritai bulgaras iš viso sušveitė 25 taškus (9/9 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 1/1 bauda), nusiėmė 8 atšokusius kamuolius ir surinko 32 naudingumo balus.

Anot E. Ulanovo, paskutinės OLY atakos metu gynyba prieš jį nebuvo bloga.

„Ką buvo galima padaryti kitaip? Nebent neleisti priimti kamuolio. Viskas buvo gerai, pataikė labai sunkų metimą, tikrai ne dėl to pralaimėjome“, – tvirtino kapitonas.


Rungtynių apžvalga:

Abejose ekipose trūko įžaidėjų: „Žalgiriui“ negalėjo padėti Isaiah Tayloras, „Olympiakos“ vertėsi be Kosto Slouko.

Artimiausias rungtynes Eurolygoje Kauno klubas žais kovo 24-ą Stambule prieš „Fenerbahče“.

Apskritai žalgiriečiams reguliariajame sezone dar liko penki varžovai: be jau minėto „Fenerbahče“, namuose teks kautis su „Monaco“, „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“, o išvykoje – su Miuncheno „Bayern“. Būtent po paskutinio turo ir „Žalgirio“ viešnagės Vokietijoje balandžio 14 dieną paaiškės galutinė komandų rikiuotė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją