„Būtume susimetę savo metimus, tai...“, – po šeštadienio šventinių rungtynių Vilniuje išeidamas iš aikštės sumurmėjo 37-erių metų buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas.

Jo atstovauta Kšištofo ekipa nusileido varžovams rezultatu 92:112.

Pats Linas per brolių Lavrinovičių palydėtuves į pensiją dažniau šaudė pro šalį nei į tikslą ir tenkinosi 2 taškais. Tiesa, kaip pats pripažino po šio mačo, kažkokių stebuklų iš savęs ir nesitikėjo.

– Linai, tai kodėl nepakrito tie metimai pačiam?

– Žinote, turiu paprastą paaiškinimą: turbūt todėl, kad septynerius metus nesitreniravau krepšinio. Toks pirmas, kuris šauna į galvą, pasiteisinimas (juokiasi).

– Bet juk, pavyzdžiui, Arvydas Macijauskas tai gerai sujudėjo.

– Macas, kaip visada, kamuolio pasuoti nenori, viską ima ant savęs ir tą komandą nuskandino kartu su savimi, kai nebepataikė (šypsosi).

– Tai iš esmės dėl Maco ir pralaimėjote?

– Ne, ten buvo vienas Eurolygos žaidėjas (Mindaugas Kuzminskas), kitas – NBA „All-Staras“ (Jonas Valančiūnas), kurie nusprendė susiimti ir žaisti šiandieną, draskyti mus. Tai mums šansų jokių nebuvo.

– Atrodo, kad ir Brolių sūnūs iš konteksto neiškrito (keturiese pelnė 33 taškus). Kokį pačiam įspūdį jie paliko: ar perspektyvūs vaikinukai?

– Perspektyvūs, aišku. Ten jų šimtas yra, man atrodo, ar kiek (šypsosi). Smagu juos matyti. Tikėkimės, kad ta krepšinio šeimos dinastija gyvuos toliau.

– O ką apie pačius Brolius galėtumėte pasakyti? Kokie atsiminimai labiausiai išlikę?

– Broliai yra Broliai. Kokius juos matote, tokie jie ir yra – nuoširdūs, atsidavę, linksmi. Nežinau, ar kas nors turi apie juos blogų prisiminimų.

– Gal iš savo patirties galite kažką palinkėti Broliams, kaip nepasiilgti to krepšinio oficialiai baigus karjerą?

– Būkime biedni, bet teisingi. Broliai krepšinį žaisti baigė prieš penkerius metus realiai (juokiasi). Tai aš manau jie puikiai viską dėliojasi po karjeros ir viskas labai gerai pas juos.

– Dar kalbant apie jų karjeras, kiek didelis yra jų įspaudas į Lietuvos krepšinį?

– Labai didelis įspaudas. Manau, kad jie buvo NBA žaidėjai. Jie turėjo žaisti ten. Galbūt dėl tų atsitikimų karjeros pradžioje to ir nepadarė, bet jie buvo tikrai vieni talentingiausių didelių žaidėjų, kuriuos Lietuva kada nors turėjo.

– Kaip apskritai pačiam patiko toks renginys?

– Šiaip labai smagu, bet supranti, kad tau čia jau ne vieta. Geriau kalbėti.

– Bet žiūrovams atrodė, kad kaip tik vieta. Daugelis jų net stovėjo žiūrėdami.

– Aš nežinau, ką čia žiūrovai matė (juokiasi). Faina buvo, mums tai labai faina sugrįžti ant suoliuko – tie patys bajeriai eina ir taip toliau. Atrodo, niekad ir nebuvai baigęs karjeros.

Primename, kad šeštadienio vakarą „Avia Solutions Group“ arenoje surengtose brolių Lavrinovičių atsisveikinimo rungtynėse „Broliai. Karjeros finalas“ triumfavo Darjušo surinkta komanda, kuriai vadovavo treneris Jonas Kazlauskas.

Naudingiausiu susitikimo žaidėju (MVP) pripažintas Tomas Delininkaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)