Lietuvos čempionai reikalus sutvarkė antroje susitikimo pusėje, nors iki tol atrodė sutrikdyti ASVEL raumenų ne mažiau nei kitos šešios Eurolygos komandos prieš tai. Iki pertraukos Prancūzijos atstovai pagal bendrus naudingumo balus pirmavo 50:35, tiesa, švieslentėje jų pranašumas tebuvo viso labo du taškai.

Pirmiausia kauniečiai išlygino kovą „po lenta“, užvėrė savo baudos aikštelės prieigas, o ASVEL tolimi metimai ėmė skrieti pro šalį. Kitoje aikštės pusėje staiga reabilituotas buvo žalgiriečių žaidimas du prieš du, kurį varžovai ardė du kėlinius.

Joffrey Lauvergne'as smaginosi dėjimais po perdavimų „žemė-oras“, Marius Grigonis tykojo mažiausios progos smeigti tritaškį, kurių pataikė 5 iš 7, svarbius impulsus suteikė Rokas Jokubaitis ir Lukas Lekavičius.

TJ Parkeris bandė žaisti ir su Moustapha Fallu, ir be jo, tačiau 218 cm ilgio šešėlis baudos aikštelėje nebebaugino dviženklę persvarą įgijusio „Žalgirio“.

Galiausiai viskas baigėsi kaip visada – kauniečiai namuose ASVEL krepšininkams dar niekada nėra pralaimėję.

„Raktas į pergalę buvo gynyba: varžovams puolant 21 kartą pamušėme kamuolį, 8 sykius jį perėmėme. Nors tai nebūtinai reiškia, kad komanda ginasi gerai, šie skaičiai rodo aktyvumą. Mums labai padėjo ir spaudimas visoje aikštėje. O arčiau krepšio gerai padirbėjo mūsų vidurio puolėjai, stumdami iš baudos aikštelės M. Fallą. Taip pat pavyko sukontroliuoti Williamą Howardą, kuriam irgi skyrėme didelį dėmesį“, – dvikovą analizavo nugalėtojų vairininkas Martinas Schilleris.

Trečiame kėlinyje jo auklėtiniai vienu metu spurtavo 16:4, vieną po kitos rengdami ne tik rezultatyvias, bet ir efektingas atakas.

M. Schillerio nuomone, reikėtų dėkoti R. Jokubaičiui ir J. Lauvergne'ui, sugrąžinusiems į „Žalgirio“ arsenalą paprasčiausią, bet kartu ir pavojingiausią jų ginklą – du prieš du.

„Jie suprato, kaip reikėtų įveikti M. Fallo cementuojamą gynybą, ir tai išjudino mūsų puolimą. Roko ir Jojo kombinacija veikė puikiai, o pastarasis taip pat gerai darbavosi ir gindamasis. Pirmoje mačo pusėje jis negavo daug progų pasireikšti, nes, mano akimis, labai neblogai žaidė Martinas Gebenas, užtat paskui buvo labai aktyvus gynyboje.

Labai gerą mačą sužaidė ir M. Grigonis, pataikė sunkius metimus, kurių mums taip reikia. Thomasas Walkupas puikiai kontroliavo žaidimą, L. Lekavičius įnešė greičio. Sakyčiau, tai buvo visos grupės pastangų nuopelnas“, – kalbėjo M. Schilleris.

Beje, pagrindinis „Žalgirio“ įžaidėjas iš JAV, pelnęs 12 taškų ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus, ant parketo lakstė ilgiausiai – 32 min.

Nors išvakarėse M. Schilleris net abejojo, ar Th. Walkupas galės žaisti dėl smulkios čiurnos traumos.

Paklaustas apie krūvių paskirstymą savo lyderiams keliaujant per sudėtingiausią Eurolygos reguliaraus sezono ruožą, austras teigė jau seniai bandantis laviruoti.

„Jei tik dabar būtume susirūpinę krūviais, neturėtume savo sąskaitoje 15 pergalių. Iš tiesų, jau gal keturis mėnesius apie tai galvojame, nes tvarkaraštis panašiai įtemptas. Mintyse esame aiškiai paskirstę minutes, tik ne visada pavyksta tos strategijos laikytis, nes kiekvienos rungtynės pernelyg svarbios.

Visas trenerių štabas tariasi, kaip išdėlioti jėgas. Šįvakar vienas didžiausių galvos skausmų buvo dėl Th. Walkupo. Jis keturias dienas nesitreniravo, nežaidė prieš Klaipėdos „Neptūną“. Užtat šiandien rungtyniavo ilgiausiai. Dar prieš kelias dienas Thomasas nebūtų to pajėgęs“, – tikino 38-erių specialistas.


Šeimininkai antradienį vertėsi be Artūro Milaknio ir Patricio Garino, svečiams nepadėjo buvęs žalgirietis Derrickas Waltonas, Antoine'as Diot ir Kevarriusas Hayesas.

Pirmojo rato rungtynes Lione praėjusį spalį, kuomet ASVEL dar nebuvo atsigavęs po koronaviruso protrūkio, laimėjo „Žalgiris“ rezultatu 83:74.

Bendras komandų tarpusavio pergalių ir pralaimėjimų balansas palankesnis kauniečiams – 8:4.

„Dvigubą“ Eurolygos savaitę „Žalgiris“ tęs penktadienį namuose priimdamas Milano „Olimpia“ (Italija), o ASVEL keliaus į svečius pas Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)