„Žalgirio“ gynėjas pasidalijo mintimis su Eurolygos svetaine apie artėjančią kovą su Prancūzijos komanda, kuriai vadovauja TJ Parkeris.

Prieš trejus metus Tony Parkerio brolis dar užėmė stratego asistento poziciją, tačiau jau tada M. Kalnietis suprato, jog šio krepšinio specialisto laukia šviesi ateitis.

„ASVEL turi puikų trenerį TJ Parkerį. Kai atstovavau ASVEL klubui, jis buvo vyr. trenerio asistentas, bet jau tada buvo galima pasakyti, jog tai žmogus, kuris kvėpuoja krepšiniu ir myli taktinius reikalus.

Bet kokiu atveju tai sezono startas, tad visos komandos tebebando atrasti savo ritmą“, – teigė M. Kalnietis.

Kalbėdamas apie varžovus, „Žalgirio“ gynėjas atkreipė dėmesį į išlikusį komandos stilių.

„Nuo sezono, kuomet vilkėjau ASVEL marškinėlius, jie tebeturi savo gretose kai kuriuos žaidėjus.

Jų žaidimo stilius bėgant metams nelabai keičiasi, ASVEL visada kovoja, yra fiziškai stiprūs, kieti ir labai konkurencingi“, – penktadienio „Žalgirio“ varžovus įvertino M. Kalnietis.

Mantas Kalnietis (ASVEL klubo nuotr.)

Pasirengimo metu Lietuvos čempionai pralaimėjo visus penkis mačus, ir nors Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną pradėjo trimis pergalėmis, visos jos buvo viena už kitą sunkesnės.

39-erių austras tvirtina ir nesitikėjęs, jog septynis žaidėjus pakeitusi komanda įsibėgės didesniu pagreičiu. „Man tai – procesas. Turime visiškai naują komandą, kurioje dalis krepšininkų anksčiau niekada nežaidė Eurolygoje ar net apskritai Europoje.

Praėjusiose rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ aš jau mačiau aiškų progresą, ypač gynyboje. Yra taisytinų dalykų, bet, kaip minėjau, tai procesas“, – kalbėjo M. Schilleris.

ASVEL ekipai tai bus sezono startas, nes Prancūzijos čempionatas dar neprasidėjo. Anot „Žalgirio“ stratego, tai gali būti tam tikras svečių pranašumas.

„Mes koviniu režimu jau sužaidėme trejas rungtynes, o jie – nė vienerių. Viliuosi, tai bus šioks toks pranašumas“, – dar prieš išvyką į Prancūziją kalbėjo M. Schilleris.

Eurolygos pirmo turo rungtynių ASVEL – „Žalgiris“ pradžia – 21 val. Dėl traumos jas bus priverstas praleisti vienintelis komandos kapitonas Paulius Jankūnas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)