Lietuvos rinktinė kontrolinėse rungtynėse Vilniuje varžovams nusileido pagal visus statistinius komponentus. Mačas pralaimėtas 80:97, oponentams nusileista per visus keturis susitikimo kėlinius (19:23, 18:22, 19:23, 24:29).

Latviai mūsų krepšį užpylė tritaškiais (15/31, 48 proc.), taikliau metė ir dvitaškius, atkovojo daugiau kamuolių (38-35), atliko ir daugiau rezultatyvių perdavimų (17-14).

„Prastos rungtynės. Bet jeigu ieškotume kažkokio gerumo – šaunu, kad jos įvyko ir mes turėjome progą išryškinti visas savo problemas, sužinoti, ką turime pasitvarkyti. Gynyba šį kartą buvo tragiška: nesusikalbėjimas, aktyvumas, šitiek kamuolių pražiopsota, labai prastai vyko visa komunikacija gynyboje. Nesmagu, gėda, bet turime laiko šiek tiek pasitvarkyti reikalus“, – iš karto po mačo kalbėjo įžaidėjas.

Anot M. Kalniečio, tritaškiai į mūsų krepšį skriejo todėl, kad rungtynių pradžioje lietuviai gynyboje visiškai nesusitvarkė – dėl prastos tarpusavio komunikacijos varžovai buvo paliekami niekieno nedengiami.

„Daug tritaškių jie primetė iš mūsų nesusikalbėjimo – pradžioje jie buvo palikti laisvi, mūsų rotacijos sistemos gynyboje neveikė, o latviai tuo ir pasižymi, kad pataiko iš toli. O vėliau, jau pabaigoje, jie visi gerai pasijautė, metė visus, net ir sunkius metimus“, – pažymėjo krepšininkas.

Pasak M. Kalniečio, dėl tokio skaudaus pralaimėjimo atsakingi visi.

„Reikia kiekvienam pasižiūrėti į save asmeniškai. Kiekvienas padarė klaidų, visi kartais buvome užmigę atsitverdami varžovus, tai labai brangiai mums ir kainavo“, – teigė M. Kalnietis.

Pasiteirautas, ko galima pasimokyti po tokių rungtynių, M. Kalnietis skėstelėjo rankomis.

„Daug ko pasimokyti galima. Galima žiūrėti visą naktį ir mokytis. Kai toks rezultatas... Treneriai sukonkretins kažkokius dalykus, ką galima ištaisyti“, – tvirtino jis. – Bet kuruo atveju, namie latviams pralaimėti tokiu skirtumu neturime teisės.“

Kitos Lietuvos rinktinės rungtynės jau bus nebe kontrolinės. Penktadienį pasaulio čempionato atrankos varžybose Kroatijoje mūsiškiai susitiks su keturis NBA krepšininkus savo gretose turinčiais varžovais.

Kitą savaitę Vilniuje mūsiškiai priims Nyderlandų ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)