Viena iš Eurolygos lyderių „Barcelona“ (16-5) ketvirtadienį savo aikštėje žais su Vilerbano ASVEL (9-12) krepšininkais, o vienas iš katalonų ekipos „varikliukų“ Rokas Jokubaitis teigia, kad papildomos motyvacijos jam ir komandos draugams šiame etape nereikia.

„Esame motyvuoti visą laiką. Galbūt paskutines 5 rungtynes nežaidėme taip, kaip norėtume, bet papildomos motyvacijos mums nereikia, žinome, kad ateina svarbiausia varžybų fazė“, – „Delfi“ žurnalistui Tomui Ramanskui ir laidai „Šaro Barsa“ sakė R. Jokubaitis.

Lietuvis per 21 Eurolygos rungtynes vidutiniškai aikštėje praleidžia 18 min. 31 sek., pelno 8 taškus, atlieka 3,3 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 1,9 kamuolio.

Sulaukęs klausimo apie tai, kaip jaučiasi Barselonoje, R. Jokubaitis šyptelėjo: „Dabar jaučiuosi labiau pasitikintis savo jėgomis nei prieš atvykdamas į Barseloną. Galvojau, kad bus sunkiau gyventi Barselonoje, bet man patinka, komandos draugai labai geri. Žodžiu, nuostabūs žmonės, miestas, valgis, oras. Viskas tobula“.

21 metų įžaidėjas kalbėjo, kad vis dar turi kur augti, tobulėti. „Labiausiai galbūt norisi tobulinti tritaškį po „driblingo“ ir gynybą. Treneris reikalauja atsiduoti gynybai 100 proc“, – teigė jis.

Rokas pasidžiaugė, kad jau ketvirtą sezoną dirba su Šarūnu Jasikevičiumi, o pradžia buvo dar vilkint Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

„Žinoma, kad dirbant kartu tiek laiko tampa lengviau suprasti, ko jis nori, ką aš galiu. Su Šaru lengva ir kartu sudėtinga dirbti. Jis griežtas, bet man tai patinka, jis žino, ko man reikia, ko trūksta“, – sakė R. Jokubaitis.

Šarūnas Jasikevičius, Rokas Jokubaitis / Foto: "Barca Basket"

Išgirdęs apie Mano Kalniečio atsisveikinimą su nacionaline ekipa, R. Jokubaitis neabejojo, kad parašys jam ir atiduos pagarbą.

„Jis juk nuo 2006 metų buvo pagrindinis rinktinės įžaidėjas, nepakeičiamas, daug spaudimo ant jo pečių buvo rinktinėje kiekvienais metais. Įspūdinga kelionė. Reikia atiduoti pagarbą Mantui. Jis atidavė širdį, niekada „ne“ nepasakė, reikia tik pasveikinti“, – kalbėjo „Barcelona“ įžaidėjas.

Jis šypsena sureagavo į žodžius, kad būtent Rokui veikiausiai ir teks perimti M. Kalniečio vaidmenį rinktinėje: „Ne pirmą kartą girdžiu, kad man klijuojama ta etiketė. Nenoriu sureikšminti, bet vasarą, Europos čempionate, atstovausiu Lietuvos rinktinei. Matysime, kalbėjau su rinktinės vyriausiuoju treneriu Kaziu Maksvyčiu, apkalbėjome detales. Manau, kad pavyks man atstovauti rinktinei“.

Iš praėjusių metų nukeltas Europos krepšinio čempionatas vyks rugsėjo 1 – 18 dienomis Čekijoje, Sakartvele, Italijoje ir Vokietijoje.

Lietuvos rinktinė žais B grupėje kartu su Prancūzija, Slovėnija, Vokietija, Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina. B grupės kovos vyks Vokietijoje, Kelno mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)