„Aš manau, kad mes sužaidėme labai solidžiai. Buvo momentų, kai šiek tiek strigome, tačiau rizikavome tokiais momentais, kuriuose ir norėjome rizikuoti. Buvome gerokai agresyvesnė komanda – atlaikėme spaudimą, o tai labai svarbu kovojant su atletiškais oponentais.

Raktas į pergalę buvo gera kova dėl atšokusių kamuolių ir taškai greitose atakose, kurių mums į savo krepšį išvengti pavyko“, – po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Visgi treneris pažymėjo, kad šias sėkmingas rungtynes jo auklėtiniams būtų pravartu kuo greičiau pamiršti.

„Taip rungtynės buvo geros, tačiau jas reikia užmiršti. Mes keliaujame namo, kur sulauksime puikaus savo sirgalių palaikymo. Aš labai tikiuosi, kad per rungtynes su „Uniks“ arena bus visiškai pilna. Mes kovojame su viena iš komandų, su kuria ateityje gali vykti mūšis dėl aštuntos vietos turnyro lentelėje, todėl tai bus vienas iš svarbiausių mačų „Žalgiriui“ šį sezoną“, – dėstė treneris.

Tuo metu kalbėdamas su portalu „BasketNews.lt“ Š. Jasikevičius pažymėjo, kad labai džiaugiasi savo auklėtinių kovingumu, nors klaidų skaičių (jų žalgiriečiai padarė 17 norėtų sumažinti).

„Mes turime kur tobulėti, padarėme labai daug klaidelių, bet svarbiausia, kad vyrų energija ir kovingumas lieka aukščiausio lygio, tai yra svarbiausia. Klysti žmogiška, bet tą klaidų skaičių norėčiau sumažinti.

Reikia pripažinti, kad momentais mums ir pasisekė. Kai varžovai spaudė, mes juos nubaudėme mažiau nei aš norėčiau, tačiau tai nėra lengva užduotis žaidžiant su atletiška komanda, kai nėra kur permesti kamuolio. Bet kuriuo atveju, šios rungtynės buvo gera pamoka visiems, pergalinga pamoka“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Su Kazanės komanda „Žalgiris“ susikaus ketvirtadienio vakare 19.45 val. Kaune.

Dėl įtempto tvarkaraščio pirmąją treniruotę prieš šias rungtynes „Žalgiris“ rengia ne Kaune, o Stambule, kur pasiliko po laimėto mačo.

Rusai į Kauną taip pat atvyksta po pergalės – antradienio vakarą „Uniks“ namuose 73:60 sumušė Stambulo „Galatasaray“. Savo sąskaitoje Kazanės ekipa po 12 rungtynių turi 4 pergales ir turnyro lentelėje yra 15-a. Žalgiriečiai su 5 pergalėmis kol kas žengia 11-ti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)