Artėjant šiam mačui „Žalgiris TV“ pakalbino gynėją Luką Lekavičių ir trenerį skautą Evaldą Beržininkaitį.

Į Kauną atkeliavusi Stambulo „Anadolu Efes“ delegacija tikrai neturėtų pasiklysti „Žalgirio“ arenoje. Kaip ir Madrido „Real“ ekipa, taip ir turkai per pastaruosius trejus metus jau aštuntą kartą egzaminuos Lietuvos čempionų komandą.

Priešingai nei su ispanais šįsyk „Žalgirio“ krepšininkai gali pasigirti teigiamu pergalių ir pralaimėjimų balansu. Per pastarąsias septynias naujųjų laikų dvikovas kauniečiai šventė penkias pergales, o iš viso bendras „Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynių balansas yra 8:3 Kauno komandos naudai.

Nepaisant šių pasiekimų, jokiu būdu negalima teigti, kad į mūsų šalį atvyko lengvai įveikiama ekipa. Tą tvirtina ir „Žalgirio“ štabo atstovai.

„Nors ir laimėjome pirmąjį mačą Turkijoje, kiekvienos rungtynės yra naujas mūšis. Net ir dėl traumos iškritus Nenadui Krstičiui, varžovų treneris rado kuo pakeisti savo lyderį. Visi žaidėjai žino savo roles ir pildo Dušano Ivkovičiaus nurodymus. Tiesa, po krepšiu šį kartą jie bus šiek tiek silpnesni, todėl reikia išnaudoti šį galimą mūsų ginklą. Tikimės, kad mus į priekį pastūmės ir „Žalgirio“ sirgaliai, susirinkę į Eurolygos savaitės rungtynes “, - sakė „Žalgirio“ treneris skautas E. Beržininkaitis.

Mače su „Žalgiriu“ N. Krstičių teoriškai pakeis Dario Šaričius. Jis dėl smulkios traumos nerungtyniavo pirmajame tarpusavio susitikime, tačiau po to, lapkričio mėnesį, demonstravo puikią formą ir buvo pripažintas geriausiu Eurolygos mėnesio žaidėju.

„Su D. Šaričiumi ne kartą buvau susidūręs tiek Europos jaunimo čempionatuose, tiek Eurolygos jaunimo turnyre, - Žalgiris TV laidoje pasakojo kroato bendraamžis L. Lekavičius. - Tai pažįstamas ir labai geras žaidėjas. Jį būna tikrai sunku stabdyti, tačiau mūsų priekinė linija yra pajėgi tai padaryti.“

Artėjant Eurolygos savaitės rungtynėms „Žalgiris TV“ atkreipė dėmesį ir į komandinę statistiką. Įdomu tai, kad „Anadolu Efes“ yra mažiausiai taškų į savo krepšį praleidžianti ekipa Eurolygoje – vidutiniškai 69,1 taško. O „Žalgiris“ yra antras pagal šį rodiklį ir į savo krepšį leidžia įmesti vos tašku daugiau.

Dar daugiau pokalbių „Žalgiris TV“ žiūrovų laukia ketvirtadienį, kai 12.35 val. prasidės tiesioginė transliacija iš studijos, kurioje lankysis po du „Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ krepšininkus.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)