203 cm ūgio ir 105 kg. svorio kolumbietis – prieš 18 cm aukštesnį ir 28 kg. sunkesnį serbą. Tokia bus centrinė mikrodvikova trečiadienį „Siemens arenoje“, nuo kurios baigties nemaža dalimi priklausys ir „Lietuvos ryto“ pasirodymas Europos taurių turnyruose.

„Žinome, kaip žaisti prie „Crvena Zvezda“, bet dar turime išspręsti vieną problemą. Jos vardas – B. Marjanovičius“, – kalbėdamas apie akistatą, tiesus buvo vilniečių strategas Aleksandras Petrovičius.

J. Palaciosą jis yra pavadinęs bene svarbiausiu komandos žaidėju, o šįkart darbštusis kolumbietis „Lietuvos rytui“ bus reikalingas dvigubai – pirmiausia gynyboje, kur ne iš gero gyvenimo turi eiti pagrindinio vidurio puolėjo pareigas.

Praėjusią savaitę „Pionir“ arenoje J. Palaciosas nepajėgė prilygti B. Marjanovičiui. Buvęs Kauno „Žalgirio“ ekipos galiūnas per 25 minutes surinko 21 tašką, atkovojo 5 kamuolius ir pelnė 33 naudingumo balus. Jo tiesioginis oponentas „Lietuvos ryto“ gretose tenkinosi 13 taškų, 3 sugriebtais kamuoliais ir vos 3 naudingumo balais, o aikštę po 28 minučių žaidimo buvo priverstas palikti surinkęs 5 pražangas.

Lietuvos vicečempionų perimetro žaidėjų indėlis sušvelnino jėgų santykį, tačiau Belgradą vilniečiai vis tiek paliko turėdami 6 taškų deficitą, nusileidę rezultatu 82:88.

„Tąkart pralaimėjome dėl aukštaūgių: varžovų priekinė linija kartu pelnė 51 tašką, mūsų – 29. Tai – didžiulis skirtumas, ir jį reikia aplyginti“, – pabrėžė A. Petrovičius.

Nors B. Marjanovičius baudos aikštelėje gali karaliauti it Nikolajus Valujevas bokso ringe, puldamas savų kozirių turi ir gerokai vikresnis J. Palaciosas.

„Jis labai stiprus ir aukštas. Bandysime tankinti gynybą po krepšiu, kai jis gaus kamuolį. O aš turėsiu kaip reikiant pasistumdyti, kad neleisčiau jam lengvai pelnyti taškų iš po krepšio. Kita vertus, prieš B. Marjanovičių turiu greičio persvarą. Bandysiu ją išnaudoti stengdamasis apibėgti jį, puolime žaisdamas du prieš du“, – priešnuodžių ieškojo legionierius iš Kolumbijos, kuris prisipažino dar niekad karjeroje neturėjęs tokio aukšto tiesioginio oponento.

„Visi turėtų greičiau darbuotis kojomis gindamiesi, kad labiau padėtų Juanui. Vienas prieš vieną apsiginti nuo B. Marjanovičiaus jis negali“, – nurodymus auklėtiniams dalino A. Petrovičius.

Kur kas sėkmingiau Belgrade svečiai stabdė kitą „Crvena Zvezda“ aukštaūgį Raško Katičių, kuris per 15 min. pelnė 6 taškus.

Savo ruožtu, puolime A. Petrovičius daugiausiai tikisi iš savo toliašaudės ir eikliakojės artilerijos: Renaldo Seibučio, Martyno Gecevičiaus, Omaro Cooko, Gedimino Oreliko. Visi jie, anot kroato, dabar yra geros sportinės formos.

„Lietuvos ryto“ ir „Crvena Zvezda“ kautynės dėl vietos Europos taurės turnyro ketvirtfinalyje vyks trečiadienį, nuo 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)