Jaunieji krepšininkai, diriguojami trenerio Gedimino Petrausko, jau ruošiasi artėjančiam išbandymui ir laimėjo pirmas dvejas iš numatytų ketverių kontrolinių rungtynių – Kėdainiuose 76:64 ir 79:67 pranoko būsimuosius turnyro šeimininkus latvius.

Pirmadienį lietuviai iš stovyklos Kėdainiuose persikelia į Kauną, kur kelias dienas treniruosis, o savaitgalį jau išvyksta į Rygą, kur suvažiuos visos čempionato komandos. Ten mūsiškiai sužais dar du mačus – pasitikrins savo jėgas su Australijos ir JAV krepšininkais.

„Pirmose dvejose rungtynėse akcentas tikrai nebuvo dedamas ant pergalės. Bandėme skirtingas sudėtis ir žaidėjus skirtingose pozicijose. Aišku, smagu laimėti ir gerinti tą žaidimą, bet dar esame toje stadijoje, kai turime daug dirbti ir viską šlifuoti“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pasakojo G. Petrauskas.

Planetos jaunimo pirmenybės šiemet vyks liepos 3-11 dienomis Daugpilyje ir Rygoje, o Lietuvos rinktinė kovą pradės A grupėje kartu su Kanados, Japonijos ir Senegalo atstovais.

„Pliusas tik tas, kad galime keliauti autobusu. Latvija ranka pasiekiama, tai galime ir daugiau inventoriaus, skirto reabilitacijai, pasiimti. O COVID-19 protokolas turnyre – labai griežtas, jo visi turės laikytis. Tad kažkokio pranašumo dėl to neįgauname. Aišku, latviai yra mūsų braliukai, todėl žinome, kad jeigu kils kažkokių problemų, jie bus geranoriški ir padės“, – džiaugėsi treneris.

Vertindamas komandos šansus patriukšmauti turnyre G. Petrauskas tikino, kad kitokios minties nėra ir negali būti.

„Lietuvos krepšinio federacija visada kelia tik aukščiausius tikslus – 1-4 arba 1-6 vieta. Bet mes su komanda irgi turime savo bendrą tikslą, kurį aptarėme per pirmąjį susitikimą. Tačiau skambiomis frazėmis dabar nesimėtysime. Mums svarbu padaryti maksimumą ir išvengti traumų, kad čempionato metu galėtume žaisti geriausią savo krepšinį.

Tikrai nevyksti į turnyrą galvodamas, kad jeigu nelaimėsime, sakysime, jog ugdome žaidėjus. Nors sutinku, kad jaunimo krepšinyje tragedijos nėra, kai nelaimima, bet visi, kas dalyvauja, visada nori laimėti. Mes irgi važiuojame su tokia mintimi“, – kalbėjo jis.

Tiesa, lietuviams trūks žalgiriečio Pauliaus Murausko, kuris yra traumuotas, todėl nepasirodė stovykloje.

Visgi pajėgumų ir taip nemažai – Augustas Marčiulionis, Ąžuolas Tubelis, Hubertas Pivorius, Mantas Rubštavičius ir kiti yra pasirengę parvežti Lietuvos jaunimo rinktinių lygmenyje jau kurį laiką primirštus medalius.

„Potencialo mūsų komandoje yra daug ir visose pozicijose. Beveik visi žaidėjai yra žaidę bent jau Nacionalinėje lygoje, taigi ragavę to vyrų krepšinio. Manau, kad ne vienas ir ne du iš jų – ne tik Ąžuolas Tubelis ir Augustas Marčiulionos – gali praverti profesionalaus krepšinio duris, bet čia viskas priklauso nuo jų pačių, nuo darbo ir nuo sėkmės galų gale“, – plačias savo auklėtinių galimybes pasvėrė G. Petrauskas.

Buvusį Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo strategą sužavėjo tai, kokios sportinės formos po puikių metų NCAA lygos Arizonos ekipoje yra Ą. Tubelis.

„Turbūt neišskirčiau vieno to dalyko, kuriame jis labiausiai patobulėjo. Fiziškumu ir greičiu jis pasižymėjo ir prieš išvykdamas į Ameriką, bet pasakysiu taip: jo fiziniai duomenys yra labai įspūdingi. Tą norėčiau labiausiai pabrėžti“, – sakė jis.

G. Petrauskas neabejoja, kad sprendimas išbandyti savo jėgas už Atlanto – Kalifornijos „Saint Mary's“ universitete – išeis į naudą ir taip nutarusiam A. Marčiulioniui, kuris šį sezoną LKL čempionate praleido Vilniaus „Ryto“ gretose ir vidutiniškai težaidė po 13 minučių.

„Aš manau, kad čia nėra sprendimas, paremtas vien krepšiniu. Prisideda ir mokslai, ir kita kultūra, ir gyvenimas Amerikoje. Tai tikrai turėtų išeiti į naudą.

Be to, jis nuo pat jaunystės žaidžia jausdamas spaudimą, kad yra labai gero buvusio krepšininko Šarūno sūnus. Iš tikrųjų jam gal reikia pabūti kitoje aplinkoje, tiesiog žaisti ir mėgautis krepšiniu. Galų gale netgi ir pabūti tuo studentu. O Ąžuolas jau įrodė, kad nesvarbu, ar tu esipirmametis – jeigu viską darai teisingai ir žaidi gerai, gausi tų minučių.

Tikiu, kad Augustas dėl savo vaidmens ten pasikalbėjo ir su būsimu treneriu, ir su universiteto organizacija. Jaunam žaidėjui juk svarbiausia gauti žaisti ir tobulėti“, – tvirtino specialistas.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)