Belgrado savivaldos sprendimu laikinomis ligoninėmis taps visos trys pagrindinės Serbijos sostinės krepšinio salės – Aleksandro Nikoličiaus (buvusi – „Pionir“), „Štark“ ir „Sports Hall“ arenos.

Į pagalbą pasitelkus Gynybos ministeriją ir šalies kariuomenę, darbai A. Nikoličiaus arenoje jau pajudėjo – į ją per trečiadienį ir ketvirtadienį atgabentos ir pastatytos lovos.

Anot ministerijos atstovo Milano Gujanicos, į „Pionir“ areną atvežta 300 kareiviškų lovų, netrukus kariuomenė salėje įrengs ir visą kitą laikinai ligoninei reikalingą įrangą.

Arenos erdvę planuojama paversti ligonine pacientams su lengvais koronaviruso simptomais.

Artimiausiu metu tokio pat tipo laikina ligonine taps ir „Štark“ arena, kurioje šį sezoną Eurolygos namų rungtynes žaidė Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda. 2018-aisiais „Štark“ arenoje vyko Eurolygos finalo ketverto turnyras, kuriame „Žalgiris“ užėmė trečiąją vietą.

Iš viso krepšinio arenose Belgrade planuojama įrengti 2500 lovų koronavirusu užsikrėtusiems asmenims.

A. Nikoličiaus vardo arena ilgus metus buvo žinoma „Pionir“ vardu. Joje ilgus metus namų rungtynes žaidė ir „Crvena Zvezda“, ir „Partizan“ krepšinio klubai, čia vykdavo ir Eurolygos, ir Europos taurės mačai.

2019-ųjų sausio 30-ąją čia buvo žaidžiamos Europos taurės rungtynės tarp „Partizan“ ir Vilniaus „Ryto“, pasibaigusios pergalingu ir vilniečius į kitą turnyro etapą išvedusiu Artiomo Parachovskio metimu.

Šį sezoną abi komandos tarpusavyje susitiko „Štark“ arenoje.

2019-aisiais A. Nikoličiaus vardo arenoje buvo atlikti modernizavimo darbai.

Koronavirusu Serbijoje oficialiais duomenimis yra užsikrėtęs 1171 žmogus. Mirčių nuo šio viruso užfiksuota 31. Nors šalyje įvesta itin griežta Komendanto valanda, artimiausiu metu Serbijoje yra baiminamasi koronaviruso proveržio.

Prieš keletą dienų pranešta, kad vienam Komendanto valandos pažeidėjui Serbijoje buvo skirta 3 metų įkalinimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)