Nors A. Goudelocko +/- statistinis rodiklis (-15) taip ir liko prasčiausias „Ryto“ komandoje, patyręs amerikietis gynėjas timptelėjo komandą į priekį atsakingiausiu rungtynių su Strasbūro SIG momentu.

Penki amerikiečio taškai ketvirto kėlinio pabaigoje leido Donaldo Kairio auklėtiniams pasivyti ir aplenkti varžovus. „Rytas“ antradienio vakarą iškovojo pirmąją pergalę Čempionų lygos sezone ir apskritai dalyvaudamas šiame turnyre – 83:81.

A. Goudelockas ant parketo iš viso praleido 24 min., per kurias pelnė 9 taškus (3/8 dvit.,1/4 trit., 0/1 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 1 kamuolį perėmė, 2 kartus suklydo ir surinko 7 efektyvumo balus.

Pats 31-erių amerikietis žodžių apibūdinti savo pasirodymui iki lemiamo proveržio ilgai neieškojo, tačiau pasidžiaugė bent jau tuo, kad pavyko susiimti svarbiu momentu.

„Žaidžiau baisiai per pirmas 30 rungtynių minučių, – pripažino jis. – Tačiau rungtynės trunka 40 minučių ir aš džiaugiuosi, kad pavyko prisidėti prie komandos pergalės.“

„Rungtynės buvo labai įtemptos. Manau, kad pabaigoje kiekvienas mūsų metimas buvo labai svarbus. Likus žaisti 2 minutes mes atsilikome 5 taškais, bet sugebėjome išlaikyti gerą energiją, pataikėme, atkovojome kamuolius – tai padėjo ištempti pergalę“, – tęsė amerikietis.

A. Goudelockas pripažino, kad komanda po laimėjimo Prancūzijoje atsikvėpė lengviau – nesėkmių serija jau buvo pradėjusi gerokai varginti psichologiškai. Anot jo, tiek pačius žaidėjus, tiek komandos gerbėjus.

„Paskutinės dvi savaitės buvo nesėkmingos – pralaimėjome Čempionų lygoje, LKL čempionate, todėl pergalė prideda mums pasitikėjimo. Tiek mums patiems, tiek sirgaliams, kuriems jau turėjo nusibosti matyti pralaimėjimus. Tikrai bus geriau“, – tvirtino jis.

Primename, kad iki pergalės Prancūzijoje „Rytas“ buvo patyręs 4 pralaimėjimus paeiliui – LKL pirmenybėse buvo nusileista Kauno „Žalgiriui“, Kėdainių „Nevėžiui“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, o Čempionų lygoje – Atėnų „Peristeri“ krepšininkams.

Šį šeštadienį LKL čempionate „Ryto“ laukia išvyka į Uteną, kur teks suremti ginklus su koronaviruso pakankinta „Juventus“ ekipa.

Tuo metu Čempionų lygoje laukia ilga pertrauka – kitas rungtynes namie su Rygos VEF vilniečiai žais tik gruodžio 8-ąją.

Pažymėtina, kad po dviejų turų Čempionų lygos E grupėje visos keturios komandos – „Rytas“, VEF, SIG ir „Peristeri“ – turi po vieną pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)