Tvirtai rungtynių kontrolę savo rankose laikę šeimininkai vienu metu pirmavo 26 taškų skirtumu (74:48) ir tik vėliau kiek atleido vadeles.

Taigi žalgiriečiai iš dviejų išvykų į Ispaniją lauktuvių neparsivežė – 0 pergalių ir -46 taškų skirtumas (-27 prieš „Real“ ir -19 prieš „Barcą“).

„Paprasčiausiai „Barcelona“ mums šiandien buvo per kietas riešutas. Aišku, nepatinka, kad šiek tiek per anksti nuleidome rankas ir neišlikome rungtynėse. Varžovai buvo fiziškesni ir geriau dalinosi kamuoliu. Šiandien buvo sunku pasiekti pergalę.

Bloga antra pusė. Žymiai blogesnė už pirmą, nekalbant apie ketvirto kėlinio pabaigą, kai nugalėtojas jau buvo aiškus. Turėjome būti drasumingesni. Šiaip žaidėme geriau nei prieš „Real“, bet „Barca“ mums buvo tiesiog per stipri ir parodė, kokio tai meistriškumo komanda“, – po nesėkmės apgailestavo Kazys Maksvytis.

Paklaustas, kaip galėtų paaiškinti tai, kad įpusėjus trečiam kėliniui jo auklėtiniai tebuvo atlikę porą rezultatyvių perdavimų, „Žalgirio“ strategas neslėpė, kad tai – komandos bėda.

„Mes visą sezoną dėl to kenčiame ir gana dažnai pasikliaujame žaidimu vienas prieš vieną, bet turime pagerinti savo agresyvumą puolime ir dalinimąsi kamuoliu. Tai yra mūsų problema“, – pripažino specialistas.

K. Maksvytis atskleidė, kad tiek po traumos atsigaunantis Isaiah Tayloras, tiek ir visa komanda per treniruotes atrodė kur kas geriau nei per rungtynes.

„Treniruotėse buvome labai fiziški ir kovingi, su teisingu požiūriu ir daug kontakto, bet neperkėleme to į rungtynes“, – nemaloniai stebėjosi „Žalgirio“ vairininkas.

Vertindamas likusią sezono dalį treneris pažymėjo, kad viskas – pačių žalgiriečių rankose.

„Svarbiausia yra nepalūžti viduje ir išlikti kartu. Turime pridėti daugiau komandinių veiksmų ir kabintis už atkrintamųjų. Iš paskutinių aštuonerių rungtynių penkerias žaisime namuose. Visi šansai – mūsų, tik reikia eiti ir daryti“, – teigė K. Maksvytis.

„Nesmagus pralaimėjimas. „Barcelona“ visiškai kontroliavo viską, o mes neatlaikėme jų fiziškumo, nes galbūt net nustebome dėl jo.

Visų pirma, turime neskaičiuoti, kiek tų pergalių reikia mūsų komandai. Neturime teisės to daryti ir tik tada galime kažko tikėtis. Viskas – mūsų rankose. Turime padaryti išvadas, aklai pasitikėti vienas kitu ir palaikyti vieni kitus“, – pritarė ir 7 taškus sumetęs kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Barca“ įsirašė lengviausią pergalę šiame Eurolygos sezone, o Nikola Mirotičius surengė geriausią pasirodymą ir finišavo su 28 taškais (6/7 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 7/7 baudos) bei 27 naudingumo balai.

Rokas Jokubaitis per 21 minutę sumetė 5 taškus (1/4 dvitaškis, 1/2 tritaškis), sugriebė 2 atšokusius kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba: „Žalgiris“ antradienį skris į Berlyną, kur susirems su turnyro autsaidere ALBA, o ketvirtadienį namuose priims Vilerbano ASVEL.

Savo ruožtu „Barca“ vyks į Graikiją ir galynėsis su turnyro lentelės viršuje įsitaisiusiu Pirėjo „Olympiakos“ bei keliaus į Turkiją, kur grumsis su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)