Utenos krepšininkai kovoje dėl bronzos medalių išsiveržė į priekį ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:1.

„Mūsų pergalę lėmė du dalykai. Vienas jų – koncentracija visas 40 minučių. Namuose pasimokėme, jog gerai sužaidžiame kelias minutes, tada „Neptūnas“ pasiima minutės pertraukėlę ir po jos padaro sausą atkarpą. Iš šitos klaidos pasimokėme, todėl visas varžybas buvome vienodai susikoncentravę. „Neptūnas“ puldamas yra labai talentinga komanda. Tai įrodo per pirmąją rungtynių dalį pataikyti 13 tritaškių metimų“, – teigė „Juventus“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Jo žodžiais, antras dalykas, turėjęs lemiamos reikšmės pergalei – disciplina ir gynyboje, ir puolime.

„Būtent disciplinuota gynyba padėjo sustabdyti „Neptūno“ puolimą, po ilgosios pertraukos jie įmetė tik vieną tritaškį metimą. Daug lėmė ir emocijos. Labai svarbu, jog žaidėjai vienas kitą palaiko ne tik tada, kai sekasi, bet ir tada, kai padaro klaidą. Mes savo komandoje draugui ranką tiesiame ir geroje, ir blogoje situacijoje“, – dėstė D. Adomaitis.

Dainius Adomaitis

K. Maksvytis neslėpė, kad jei Utenoje nepavyks išlyginti serijos rezultato ir tęsti kovos dėl bronzos medalių, šį sezoną bus galima vertinti kaip prastą.

„Šis pralaimėjimas mums gresia blogu sezonu. Negaliu net pagalvoti, kad paskutines namų rungtynes būtume pralaimėję. Todėl į Uteną važiuosime laimėti“, – tvirtino K. Maksvytis.

Analizuodamas nesėkmės priežastis, jis įvardijo, jog lūžis įvyko trečiajame kėlinyje. „Pirmuosius du kėlinius buvome labai aštrūs, o po pertraukos įklimpome varžovų gynyboje. Mums tikrai neparanku žaisti, kai labiau akcentuojama gynyba, o ne puolimas. Jų gynyba mus išmušė iš vėžių, praradome aštrumą. Nebepataikėme tritaškių metimų, prametėme kelis svarbius metimus iš po krepšio“, – vardijo K. Maksvytis.

Dar prieš prasidedant mažojo finalo serijai „Neptūno“ strategas samprotavo, ar komandai užteks motyvacijos kovoti dėl bronzos medalių, kai praėjusį sezoną pavyko pasipuošti sidabro medaliais.

„Nemanau, kad motyvacijos trūksta. Juk vis tiek kovojame dėl medalių, norime geromis nuotaikomis baigti sezoną. Tačiau kartais tikrai atrodo, jog prieš „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“ žaidžiame kitaip nei prieš kitas komandas. O Utenoje daug lems ne tik žaidimas. Manau, kad lemiamas veiksnys bus ir psichologija, azartas, atsidavimas, motyvacija“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Jis apgailestavo, jog varžybose Utenoje komandai veikiausiai dar negalės padėti traumą gavęs vidurio puolėjas Simas Galdikas.

„Juk visi matome, kad mums trūksta jėgos po krepšiu“, – teigė K. Maksvytis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)