„Neturėtų taip būti, bet kartais taip nutinka. Nesinori nei teisinti, nei smerkti“, – paprašytas pakomentuoti D. Rediko elgesį portalui SportIN.lt sakė K. Maksvytis.

Treneris pripažino, kad D. Redikas – karštesnio charakterio nei dauguma krepšininkų, tačiau nieko panašaus jaunių ir jaunimo rinktinėse nebuvo atsitikę: „Ne, nieko panašaus nėra buvę. Bet su sportininkais tokie dalykai gali nutikti. Net ir aukšto lygio sportininkai nėra lengvo charakterio. Kartais nori laimėti bet kokiomis priemonėmis. Tai krepšinio, sporto dalis. Galbūt ta – negražioji, bet egzistuoja ir tokia“.

D. Redikas „Lietuvos ryte“ žaidžia nuo 2011 metų, tačiau įsitvirtinti sostinės klube 193 cm ūgio gynėjui sunkiai sekasi. Vis dažniau pasigirsta kalbų, kad vienas auksinės rinktinės lyderių – jau prarastas talentas.

Klaipėdos „Neptūną“ treniruojantis K. Maksvytis nelinkęs su tuo sutikti, bet pripažįsta, kad D. Redikui į naudą būtų pakeisti klubą.

„Manau, dar per anksti jį nurašyti. Juk jis dar tik dvidešimtmetis. Žaidžia geroje komandoje, tik norėtųsi, kad daugiau žaidimo laiko gautų ir jį geriau išnaudotų. O nurašyti per anksti. Nors treniruotis su aukšto lygio komanda yra gerai, mano nuomone, jam reiktų kelis metus pažaisti silpnesnio lygio komandoje, bet didesnį vaidmenį gauti. Tai padėtų atsigauti“, - sakė K. Maksvytis.

Atakuojančio gynėjo pozicijoje „Lietuvos rytas“ turi Renaldą Seibutį ir Martyną Gecevičių, todėl treneris Dirkas Bauermannas D. Rediką daugiau bando įžaidėjo pozicijoje.

„Gali žaisti ir įžaidėju. Pagrindinė jo pozicija – atkuojantis gynėjas, bet epizodiškai gali ir įžaidėju būti. Jei Mantas Kalnietis gali žaisti įžaidėju, tai nemanau, kad D. Redikas negalėtų. Jų panaši situacija“, – teigė K.Maksvytis.