„Džiaugiamės iškovotu tašku, žaidimo kokybė netenkina, viską galėjo lemti paskutinis metimas, bet mes patys sau prisidarėme problemų, kai išvaistėme 19 taškų persvarą trečiojo kėlinio pabaigoje. Nustojome žaisti, „Šiauliai“ parodė kovingumą ir vos „neištraukė“ rungtynių. Susitikimas nebuvo gražus žiūrovams, išskyrus rungtynių pabaigą“, – lkl.lt teigė K. Maksvytis.

– Treneri, galbūt tokia rungtynių pabaiga tiesiog nelaimingas atsitiktinumas?

– Nesinori, kai turi 19 taškų persvarą, dar priedo nervuotis paskutinėmis kėlinio minutėmis. Norisi ramiai sėdėti ir leisti pasireikšti naujiems krepšininkams. Bet gavosi, kaip gavosi, tikrai esu nusivylęs tokiu mūsų žaidimo bangavimu. Tris kėlinius žaidėme, ketvirtajame pradėjome stovėti ir vos mūsų nenubaudė.

– Komandos tritaškiai „užsikirtę“ ar „Šiaulių“ gynyba labai gera?

– Negalima nuverti „Šiaulių“ gynybos, mes jau antras rungtynes neišmetame tritaškių arba metame blogu procentu. Tai susiję su tuo, kad sukuriame mažai progų atakuoti iš geros padėties. Pavyzdžiui šiandien vos 10 rezultatyvių perdavimų, mes gana neaštrūs, visi norime mesti tritaškius, bet nėra žmogaus, kuris kurtų tritaškininkams progas, dėl to mes jau kelintas rungtynes nuo to nukenčiame.

– Jūsų komandos vizitinė kortelė yra didelis greitis, bet per pastarąsias kelias rungtynes jo yra mažiau. Galbūt komandos žaidime atsiranda nuovargis?

– Gali būti, esame lengva komanda, poilsio dienos yra vienodos, bet kiekvienai ekipai sąlygos yra tos pačios.

G. Petrauskas: pagyriau vyrus už parodytą charakterį

„Buvo trys labai sunkūs pirmieji kėliniai, sunkiai pralaužėme „Neptūno“ gynybą, tikrai buvo gynybinės rungtynės. Mūsų taškų vidurkis apie 90, „Neptūno“ netgi viršija šį skaičių. Galbūt pralaimėjimai Lietuvos grandams, suteikė norą rungtynes pradėti nuo gynybos. Trys kėliniai buvo gynybiniai, o ketvirtame mums atsirišo rankos, tiek iš toli, tiek iš vidutinio nuotolio, žinoma čia dėka geros gynybos“, – po rungtynių sakė G. Petrauskas.

„Apsigynėme, po to lengviau užpuolėme ir grąžinome intrigą. Gaila, kad nepavyko išplėšti pratęsimo, bet vyrus tikrai pagyrėme už parodytą charakterį, nes anksčiau jei pralaimime, tai iškart rankas nuleidžiame, šį kartą to nebuvo. Žiūrovams manau, kad rungtynės turėjo patikti, nes buvo intriga, žinoma gaila, kad laimėjo „Neptūnas“, bet bandysime atsirevanšuoti namie“, – optimizmo neslėpė „Šiaulių“ vyriausiasis treneris.

– Treneri, sustabdėte „Neptūno“ snaiperius, akcentavote tai ar jiems tiesiog nekrito?

– Jeigu „Neptūnui“ pradžioje leisi pajausti tritaškius, tai gero nelauk. Klaipėdiečiai tris pirmas atakas atakavo laisvi iš trijų taškų zonos, jei būtų nors vienas žaidėjas pataikęs, jų emocinė būsena būtų visai kitokia. Bet mes tikrai akcentavome, kad turime praleisti, kuo mažiau tritaškių. Praleidome tik tris, tikrai geras rezultatas, gaila, kad to nepakako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)