„Atsiverskite ir pažiūrėkite, kas tuomet buvo rašoma“, – su šypsena 2009 metų pabaigą, kuomet buvo paskirtas rinktinės vyriausiuoju treneriu, prisiminė K. Kemzūra. – Bet tai yra mūsų darbo dalis. Būdamas jaunesnis žymiai jautriau reaguodavau į įvairius atsiliepimus, paskui nustojau jų klausytis. Dirbdamas rinktinėje visada dėmesį koncentruodavau tik ties tais dalykais, kuriuos galiu kontroliuoti“.

Lietuvos nacionalinę ekipą jis paliko po nesėkmingo pasirodymo 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse. Trečiadienį K. Kemzūra sužinojo, jog su rinktine atsisveikina ir jį pakeitęs bei sidabrą Europos čempionate Slovėnijoje nuskynęs Jonas Kazlauskas, o kartu iš pareigų traukiasi ir Arvydas Sabonis.

DELFI paklaustas, ar ateityje dar regi save grįžtantį prie gimtosios šalies rinktinės vairo, dabartinis Nymburko ČEZ (Čekija) klubo strategas atsakė filosofiškai.

„Niekada nesakyk niekada. Bet turi būti to vertas, susilaukti didelio pasitikėjimo. Trenerio karjera – kaip žaidėjo, kartais gali sublizgėti, o kartais rezultatai gali būti nekokie, ir tave jau vertins visai kitaip. Aš sau tokių tikslų nekeliu, dabar esu susikoncentravęs tik ties ČEZ klubu ir atiduodu visą save šiame darbe. Artimiausius dvejus ar trejus metus taip ir bus“, – kalbėjo 43-ejų kaunietis, su Čekijos čempionais vasarą pasirašęs dvejų metų kontraktą su galimybe pratęsti jo galiojimą trečiam sezonui.

Debiutinėse rungtynėse vadovaujant Nymburko krepšininkams lietuviui sensacijos sukurti nepavyko. Trečiadienio vakarą VilniausSiemens arenoje“ ČEZ ekipa tris kėlinius kaip lygus su lygiu kovėsi su gerokai turtingesniu Bandirmos „Banvit“ (Turkija) klubu, bet antrame ketvirtyje susikurta persvara leido vieniems Eurolygos atrankos turnyro favoritų švęsti pergalę 87:78.

Turkijos atstovai žengė į varžybų pusfinalį ir išvengė Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ekipos likimo – pastarąją pirmame etape eliminavo Ostendės „Telenet“ (Belgija) klubas.

„Jei atvirai, nebuvome pribrendę pergalei prieš tokią komandą. Pasitaikė labai gerų momentų, bet įvykdėme ne visus sumanymus. Trūko patirties, kokybės, bet pagyriau vyrus už kovingumą. Sezonas mums tik prasideda“, – smarkiai nesigraužė K. Kemzūra.

Primename, kad ketvirtadienį „Siemens arenoje“ dėl vienintelio kelialapio į Eurolygą toliau tarpusavyje varžysis Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) bei „Banvit“ ir „Telenet“. Turnyro nugalėtojas paaiškės penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)