„M. Jordanas buvo vienas pirmųjų žmonių, kuriam užsiminiau apie artėjantį savo žingsnį. Vasarą, kalbėdamiesi apie tai mes šiek tiek pajuokavome, tačiau svarbiausia iš jo išgirsta mintis apie paskutinį sezoną skambėjo taip: „Nekreipk dėmesio į nieką mėgaukis tuo“, – JAV žiniasklaidai atskleidė 37-erių K. Bryantas.

Apie savo apsisprendimą po sezono baigti karjerą „Lakers“ legenda paskelbė pompastišku atsisveikinimo laišku sirgaliams, tačiau dalis amerikiečių į tokį K. Bryanto sprendimą pažvelgė ironiškai. Didžiąją karjeros dalį su M. Jordanu lygintas gynėjas nuo savo „varžovo“ nesugebėjo pabėgti netgi skirdamasis su NBA – jo išplatintas laiškas kai kuriais aspektais itin panašus į 2003-iaisiais pasirodžiusį M. Jordano pranešimą apie karjeros pabaigą.

„Mielas krepšini, prieš 28-erius metus aš pamačiau tave pirmą kartą iš savo garažo. Prieš 28 metus tėvai mane su juo supažindino“, – baigęs karjerą Vašingtono „Wizards“ klube 2003-ųjų balandį atvirame laiške žiniasklaidai rašė M. Jordanas.

„Aš myliu tave, krepšini. Aš myliu viską kas susiję su tavimi ir visada mylėsiu. Mano žaidimo dienos NBA tikrai yra baigtos, tačiau mūsų draugystė nesibaigs niekada“, – tąsyk rašė šešiskart NBA čempionas.

2015-ųjų rudens pabaigoje K. Bryantas niekuo neatsiliko ir savo laišką netgi pradėjo tais pačiais žodžiais: „mielas krepšini“.

„Mielas krepšini, nuo to momento, kai pradėjau dėvėti savo tėčio kojines ir mėtyti įsivaizduojamus pergalingus metimus „Great Western Forum“ arenoje, aš žinojau vieną dalyką: aš įsimylėjau tave. Meilė buvo tokia stipri, kad aš atidaviau tau visą save: savo protą, savo kūną, savo sielą“, – rašoma atvirame K. Bryanto laiške

„Kaip šešerių metų berniukas, giliai tave įsimylėjęs, aš niekada nemačiau tunelio pabaigos. Mačiau tik juo bėgantį save. Aš bėgau aukštyn ir žemyn kiekvienoje aikštelėje, dėl tavęs kovojau dėl kiekvieno kamuolio. Tu prašei manęs aukotis ir aš atidaviau tau savo širdį. Aš žaidžiau per per prakaitą ir skausmą, ir ne todėl, kad jaučiau iššūkį, o todėl, kad tu pakvietei mane“, – dėstė K. Bryantas.

„Šį sezoną aš tau atidaviau viską, ką galėjau. Mano širdis galėjo atlaikyti smūgius, mano sąmonė – atlaikyti rutiną, tačiau mano kūnas sako, kad reikia atsisveikinti“, – atvirame laiške pažymėjo K. Bryantas.

Savo žygį NBA lygoje K. Bryantas pradėjo 1996-aisiais – tų metų naujokų biržoje Šarlotės „Hornets“ atakuojantį gynėją pasirinko 13-uoju numeriu, tačiau netrukus jis buvo iškeistas į Vladę Divacą. Visą savo karjerą K. Bryantas vilkėjo tik „Lakers“ marškinėlius ir penkis kartus „ežeriečius“ atvedė į NBA čempionų sostą – 2000, 2001, 2002, 2009 ir 2010 m.

K. Bryantas 17 kartų žaidė NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, 2008 m. tapo naudingiausiu NBA sezono žaidėju, o 2009-2010 m. – naudingiausiu lygos finalo serijos žaidėju. 2006 m. per rungtynes su Toronto „Raptors“ jis pelnė 81 tašką ir tai yra antras pagal rezultatyvumą mačas per visą NBA lygos istoriją.

Su JAV rinktine gynėjas du kartus (2008 ir 2012 m.) tapo olimpinių žaidynių čempionu, dar visai neseniai jis buvo išreiškęs norą dalyvauti ir Rio de Žaneiro olimpiniame turnyre.

Iki šios dienos „Lakers“ superžvaigždė NBA lygoje sužaidė 1292 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė po 25,3 taško, atkovojo po 5,3 kamuolio ir atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Su 32,683 per karjerą pelnytų taškų K. Bryantas užima trečią vietą visų laikų rezultatyviausių NBA žaidėjų sąraše. Aukščiau rikiuojasi tik Kareemas Abdul-Jabbaras (38,387) ir Karlas Malone'as (36,928).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)