J. Valančiūno gyvenimas primena svajonę. Vos sulaukus 19 metų, 2011 metų NBA naujokų biržoje, jį 5-u numeriu pasirinko Toronto „Raptors“ klubas.

Netrukus jis žaidė Lietuvos rinktinė FIBA U19 pasaulio čempionate Rygoje (kur Lietuva laimėjo auksą) ir buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju.

Paskui Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas ir J. Valančiūnas žaidė Lietuvos vyrų rinktinėje, o jo gerbėjai šėlo iš pasigėrėjimo. Reperis O‘Grime‘as sukūrė apie J. Valančiūną dainą, kuri Europos krepšinio čempionato metu skambėjo Panevėžio, Vilniaus ir Kauno arenose.

J. Valančiūnas užsitikrino vietą „Lietuvos ryto“ komandoje, paskui žaidė su Lietuvos rinktine Londono olimpinėse žaidynėse, o galiausiai iškeliavo į Šiaurės Ameriką žaisti „Raptors“ komandoje. Nuo pat pradžių akivaizdu, kad jį lydės sėkmė.

Krepšininkas ne tik gerai žaidžia NBA lygoje, bet ir yra mėgstamas už asmenines savybes. „Raptors“ klubo prezidentas bei generalinis valdininkas Bryanas Colangelo įsitikinęs, kad iš Lietuvos pakvietė į Kanadą tikrą nugalėtoją.

„Jei esi asmenybė, daug pasieksi šiame versle“, – sakė B. Colangelo. Anot jo, kitas „Raptors“ komandos aukštaūgis italas Andrea Bargnani nenori iki galo atsiverti žiniasklaidai.

„Tai ne priekaištas Andrea, galbūt jis tiesiog toks yra. Dėl to jis netampa blogiuku, tačiau toks jau jis yra. Jonas – visiška jo priešingybė. Jei gali žaisti ir esi asmenybė, visi tikrai tave gerbs“, - teigė B. Colangelo.

J. Valančiūnas sako, kad komandos nariai šiltai jį priėmė.

„Vaikinai palaiko mane, nes pasitaiko sunkumų dėl kalbos, juk aš – europietis. Jie mane palaiko ir stengiasi padėti, kai gali. Man tai patinka“, – pasakojo J. Valančiūnas.

„Jis linksmas, atsipalaidavęs, su juo yra smagu“, – sakė komandos draugas ir tautietis Linas Kleiza.

B. Colangelo teigimu, J. Valančiūnui dar teks parodyti, kad jo žaidimo lygis atitinka komandos reikalavimus.

Treneris Dwane‘as Casey įsitikinęs, kad J. Valančiūnui puikiai seksis ir kad jis jau pradėjo žengti į priekį. Vasarą į „Raptors“ klubą perėjęs įžaidėjas Kyle‘as Lowry nori žaisti tiek su A. Bargnani, tiek su J. Valančiūnu.

„Jie abu turi savo taktiką“, – sakė amerikietis. – Vienas (A. Bargnani) yra puikus puolėjas, kitas – puikiai moka perduoti kamuolį“.

Kitais metais Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje J. Valančiūnas žais Lietuvos rinktinėje, o paskui stengsis patekti į 2014 metų FIBA pasaulio čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)