Nuo pat rungtynių pradžios į priekį šovę „Juventus“ krepšininkai, taip ir nesulaukė didesnio klaipėdiečių pasipriešinimo. Rezultatu 81:64 (29:13, 26:17, 26:23, 22:14) Utenos miesto atstovai iškovojo antrąją pergalę ir žengė į kitą Karaliaus Mindago taurės etapą. Pirmąjį mačą uteniškiai laimėjo 81:64.

II etape jiems teks suremti ginklus su Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais. Komandos kovos lapkričio 13-14 d., atsakomieji mačai – lapkričio 20-21 d.

Pirmame kėlinyje šou surengę Marius Runkauskas bei Arvydas Šikšnius pelnė 27 iš 29 komandos taškų. Runkauskas pelnė 14 taškų (1/1 dvit. met., 4/4 trit. met.), Šikšnius pridėjo dar 13 (2/2 dvit. met., 3/4 trit. met.).

Antroje rungtynių pusėje Žydrūnas Urbonas leido pasireikšti rezerviniams krepšininkams, bet devyniese žaidę klaipėdiečiai nesugebėjo įrodyti pranašumo.

„Juventus“ gretose debiutavo 19-metis Arminas Kleišys. Prie pergalės jis prisidėjo 2 taškais ir 3 atkovotais kamuoliais.

Iškovoti pergalę padėjo ir puikus pataikymas iš toli 23/44 (52%). Klaipėdiečiai padarė net 19 klaidų, po kurių „Juventus“ pelnė 28 taškus.

Uteniškių ekipoje nerungtyniavo Aleksandras Zacharovas, o Klaipėdos „Neptūnui-Akvaservisui“ nepadėjo Vytautas Šarakauskas ir Deividas Anužis.

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai gana užtikrintai žengė į antrąjį Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) etapą. „Betsafe-LKL“ atstovai antrose pirmojo etapo rungtynėse savo aikštėje ir antrą kartą 87:80 (24:11, 16:23, 19:20, 28:26) įveikė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkus.

Pirmąjį mačą kėdainiškiai išvykoje taip pat buvo laimėję septynių taškų skirtumu – 82:75.

Kitame etape Kėdainių krepšininkų lauks susitikimas su Utenos „Juventus“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ poros nugalėtoja. Abu susitikimai bus sužaisti lapkričio mėnesį.

Lemiamas gana lygių rungtynių lūžis įvyko paskutiniame ketvirtyje, kai savo žodį tarė prieš tai ilgą laiką tylėjęs Regimantas Miniotas, pelnęs aštuonis taškus paeiliui ir taip nustūmęs svečius į duobę, iš kurios išlipti šiems nepavyko.

Svečių iš Marijampolės gretose šiame susitikime į aikštę grįžo dėl traumos pirmąsias rungtynes praleidęs komandos kapitonas Aurimas Kieža.

Būtent pastarasis antrame kėlinyje pelnė didelę dalį savo komandos taškų, padėjusių marijampoliečiams pavojingai priartėti prie varžovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)