2017/2018 metų sezone Lietuvos krepšinio pirmenybėse S. Buterlevičius rinkdavo po 6,1 taško, atkovodavo po 2,6 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo. FIBA Čempionų lygoje vilnietis vidutiniškai pelnydavo po 7,7 taško, sugriebdavo po 3,9 kamuolio ir atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Amerikietis A. Irelandas LKL čempionate vidutiniškai pelnydavo po 14 taškų, atlikdavo po 4,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 3,6 kamuolio ir rinkdavo po 15,8 naudingumo balo. Tuo tarpu FIBA Čempionų lygoje legionierius per vidutiniškai 26 aikštelėje praleistas minutes pelnydavo po 12,8 taško, atlikdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 3,1 kamuolio bei rinkdavo po 12,1 naudingumo balo.

Pavasario pradžioje prie „Juventus“ komandos prisijungęs švedas D. Pita rinko po 5,3 taško, atkovodavo po 1,5 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Dėkojame visiems žaidėjams, kurie praėjusį sezoną vilkėjo „Juventus“ ekipos marškinėlius, tačiau rezultatas nebuvo toks, kokio tikėjomės. Tai ir lėmė tam tikrus sudėties korekcijos sprendimus. Šiais metais anksti pradėjome vasaros darbus, jau turime vyr. trenerį, Dovį Bičkauskį bei Kenny Gainesą, tad prie šių žmonių ir lipdysime kitų metų komandos kontūrus“ – sprendimą aiškino klubo direktorius Eimantas Skersis.

Klubas pratęsė sutartį su Kenny Gainesu dar vienam sezonui. Į komandą įsiliejusį ir vienu lyderių tapusį legionierių pavasario pradžioje sustabdė sunki Achilo sausgyslės trauma, dėl kurios jam teko baigti sezoną anksčiau laiko.

191 cm ūgio 24 metų amerikietis paskutinėse savo rungtynėse į Avelino „Sidigas“ komandos krepšį per beveik 25 aikštelėje praleistas minutes įmetė 18 taškų ir nepaisant patirtos traumos buvo rezultatyviausias „Juventus“ komandoje.

Legionierius iš JAV FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai pelnydavo po 10,4 taško, atkovodavo po 1,8 kamuolio, atlikdavo po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 8,8 naudingumo balo. Tuo tarpu Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) K.Gaineso statistika buvo šiek tiek kuklesnė, vietiniame čempionate jis vidutiniškai pelnydavo po 8,2 taško, atkovodavo po 2,2 kamuolio, atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 7,7 naudingumo balo.

Šiame sezone K.Gainesas Lietuvos krepšinio lygos organizuojamoje Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) dalyvavo „Oro karaliaus“ konkurse, kuriame pasirodė geriausiai ir parvežė šio konkurso titulą į Uteną.

„Šis krepšininkas praėjusį sezoną parodė, kad turi milžinišką potencialą. Jei ne ta nelemta trauma, mūsų sezonas galėjo baigtis kur kas sėkmingiau. Dar oro uoste prieš Kenny išvykstant į JAV sutarėme, kad rudenį jis grįš į mūsų klubą ir taps Lietuvos krepšinio lygos MVP. Kaip sakė pats Kenny, ši mintis jį skatins vasarą kuo geriau atlikti reabilitacijos procesą ir grįžti į Lietuvą pasiruošus šimtu procentų. Tikime, kad šis žaidėjas gali būti mūsų vedliu artėjantį sezoną, todėl net nedvejodami pasinaudojome galimybe pratęsti sutartį“, – pasakojo E. Skersis.

„Juventus“ klube artėjantį sezoną taip pat turėtų rungtyniauti Ugnius Nikitinas, vyksta pokalbiai dėl sutarties su Jonu Zaku bei dar keliais praėjusį sezoną Utenoje rungtyniavusiais krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)