Trečiadienį „Lietuvos ryto“ komanda nesėkmingai pradėjo Jungtinės lygos pusfinalio seriją iki trijų pergalių su „Nižnij Novgorod“ komanda (81:87). Ta pačia, kuri ketvirtfinalyje užtikrintai įveikė Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“. Ta pačia, kuri taip pat kovoja dėl bilieto į kitų metų Eurolygos turnyrą.

„Lietuvos rytas“ seriją pradėjo išvykoje, nors reguliariame sezone užėmė aukštesnę vietą. Vilniečiai grupėje užėmė 2-ą vietą, o „Nižnij Novgorod“ krepšininkas – ketvirti. Tačiau „Nižnij Novgorod“ pergalė prieš „Chimki“ leido užimti jų vietą ir įgyti namų aikštės pranašumą.

„Lietuvos rytas“ lieka serijos favoritu, nors dabar girdisi vis daugiau kalbų apie tai, kad „Nižnij Novgorod“ gali patekti į finalą dėl savos aikštelės pranašumo“, - savo komandos svetainei internete teigė rusų klubo treneris Zoranas Lukičius. - Šio faktoriaus nelaikyčiau pačiu svarbiausiu. Priešingai – tokios situacijos komandai kelia papildomą spaudimą, kurio nejautėme ankstesnių etapų metu. Pagrindinė mūsų užduotis – nusiteikti rimtai kovai ir pasinaudoti tais privalumais, kuriuos mes turime“.

„Lietuvos ryto“ ir „Nižnij Novgorod“ komandos šiame sezone tarpusavyje žaidė tris kartus. Du sykius pergalę šventė Lietuvos klubas. Vilniečiai svečiuose varžovus įveikė 70:66, o namuose nugalėjo 82:71. „Lietuvos rytas“ „Nižnij Novgorod“ klubą yra nugalėjęs per ketverias iš penkerių žaistų rungtynių komandų istorijoje.

„Pergalės prieš rusus reguliaraus sezono metu dabar nieko nereiškia“, - „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo svetainei teigė Vilniaus ekipos treneris Dainius Adomaitis. - Nepamiršome, kad išvykoje prieš Žemutinio Naugardo komandą laimėjome tik susitikimo pabaigoje, o rungtynėse Vilniuje viską nulėmė gerai sužaistas ketvirtas kėlinys“.

Abi komandas prieš pirmas rungtynes persekioja netektys. Dėl traumų negali rungtyniauti „Lietuvos ryto“ krepšininkai Renaldas Seibutis ir Eimantas Bendžius, o Antanas Kavaliauskas nėra registruotas Jungtinės lygos kovoms. „Nižnij Novgorod“ komanda prarado Primožą Brežecą, kuris šį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 11 taškų ir atkovodavo po 4 kamuolius.

Tvarkaraštis:

Gegužės 29 dieną, 18.30 val. „Nižnij Novgorod“ – „Lietuvos rytas“
Birželio 1 dieną, 14.00 val. „Lietuvos rytas“ - „Nižnij Novgorod“
Birželio 2 dieną, 19.00 val. „Lietuvos rytas“ - „Nižnij Novgorod“
Birželio 5 dieną, 18.00 val. (jeigu reikės) „Nižnij Novgorod“ – „Lietuvos rytas“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)