„Buvo keletas argumentų, – priėmęs LKL TV kūrybinę grupę naujuose namuose sugrįžimo į Alytų motyvus dėstė A. Jomantas. – Tikrai tai nebuvo pinigai. Tai buvo Tomas Pačėsas ir treneris Urlepas.“

Pakeliui į treniruotę su LKL TV kūrybine grupe pokalbis pakrypo apie pirmą krepšininko automobilį.

„Buvo 18-ka, kai žaidžiau Mažeikiuose, turėjau „Audi 80“, – prisiminė A. Jomantas, kuriam dabar 33-eji. – Man automobilis yra priemonė ir nėra tikslo, kad būtų kuo galingesnė, gražesnė. Bet man patinka komfortas.“

Artūras vertinamas už savo gynybinius sugebėjimus ir kovotojo savybes. Jos, anot krepšininko, įgyjamos tik per sunkų darbą.

„Visada buvau juodo darbo šalininkas ir niekada nebijojau sunkiai dirbti. Galbūt tai paprastam žiūrovui mažiau pastebimas darbas aikštelėje“, – svarstė A. Jomantas, vykdamas į „Dzūkijos“ treniruotę.

Geriausiai žaidėją apibūdina Lietuvos krepšinio legenda, vienas iš „Dzūkijos“ trenerių štabo narių Valdemaras Chomičius.

„Žaidėjas-karys, kuris savo darbštumu, kovingumu gali parodyti pavyzdį ir užkurti kitus žaidėjus, – sakė V. Chomičius. – Aikštelėje kariauja, o gyvenime ramus, draugiškas, suprantantis, patariantis, padedantis žmogus. Man atrodo, tokios savybės, kokios yra gyvenime ir aikštelėje, krepšininkui labai reikalingos.“

A. Jomantas – komandos siela. Tai akivaizdu vos apsilankius „Dzūkijos“ rūbinėje.

„O, Kauno „Žalgiris“, gerai“, – eidamas „Dzūkijos“ naujoko, „Žalgirio“ skolinto Mato Jogėlos link sveikinosi A. Jomantas.

Jis negaili patarimų jauniems, dar tik aukštumų siekiantiems krepšininkams. Tokiems, koks kažkada buvo pats žengdamas pirmuosius karjeros žingsnius.

Išsamus reportažas apie „Dzūkijos“ puolėją – LKL TV specialiame siužete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)