Kauno „Žalgiris“ Stambule patyrė ketvirtą pralaimėjimą iš eilės Eurolygoje – 61:78 nusileido turnyro lyderiui „Fenerbahče“ klubui.

Kol kas daugiausiai Eurolygos rungtynėse laiko žaisti gavęs R. Jokubaitis per 11 minučių aikštėje pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškiai, 0/2 baudos), atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 2 pražangas ir dukart suklydo.

„Nieko nejaučiau, kad būtų koks jaudulys. Aišku, jautėsi jis tada, kai mečiau baudos metimus, tie fanai. Smagu kaip jaunam žaidėjui tokia patirtis prieš tokią komandą kaip „Fenerbahče“. Neblogai pasisekė. Tikiuosi gauti daugiau šansų ir juos kuo geriau išnaudoti“, – drabužinėje po mačo kalbėjo jis.

Turime užtektinai žmonių, kurie gali gerai sužaisti. Dėl to ir yra komanda, kad kiti turi pasitempti. Neieškosime priežasčių, kodėl negalėjome laimėti užvakar ar šiandien.
Edgaras Ulanovas

„Gerai pradėjome rungtynes, gerai atrodėme gynyboje, tada ir puolime atsivėrė tie keliai. Po to kažkas atsitiko. Jų gynyba visas rungtynes buvo ta pati – jie naudojo stepout'ą. Nepadarėme greitų perdavimų aukštiems krepšininkams, tai varžovams leido lengviau susispausti gynyboje, o mes to neišnaudojome.

Gynyboje padarėme žaidimo plano klaidų, todėl po pirmosios dalies skaudžiai atsilikome. Per ilgąją pertrauką treneris pasakė, kad turime parodyti charakterį ir kovoti, kad ir kaip viskas pasibaigs. Manau, kad antroje pusėje visai neprastai pasisekė, treneris irgi paminėjo, kad antroje pusėje neprastai atrodėme, bet 20 minučių neužtenka. Taip ir gavosi“, – sakė R. Jokubaitis.


„Sunkios labai rungtynės. Pirma pusė buvo labai bloga. Tikrai nemažai puolime padarėme klaidų. Jei kažkiek būtume išvengę klaidų ir kvailų pražangų, pirmoje pusėje galėjome ir geriau pasipriešinti.

Antroje dalyje pastangos tikrai buvo geresnės ir buvome priartėję prie jų, bet vėl, kelios klaidos ir „Fenerbahče“ pabėgo. Neužteko, ką šiandien padarėme, reikia kopti į viršų toliau“, – teigė Edgaras Ulanovas, per 28 minutes aikštėje pelnęs 4 taškus, atkovojęs 4 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus, perėmęs 2 kamuolius ir kartą suklydęs.

Anot jo, po didžiosios pertraukos žalgiriečiai buvo kovingesni ir labiau laikėsi numatyto plano: „Gera reakcija buvo, norint pagerinti prastą pirmąją dalį. Ar trūko Leo (Westermanno)? Turime užtektinai žmonių, kurie gali gerai sužaisti. Dėl to ir yra komanda, kad kiti turi pasitempti. Neieškosime priežasčių, kodėl negalėjome laimėti užvakar ar šiandien“.

Puolėjas teigė, kad kelių dienų pertrauka dabar bus svarbi ne tiek poilsiui, kiek naujoko įvedimui į ekipą ir klaidų taisymui. „Svarbu turėti pertrauką. Norime naujoką įvesti į sistemą, jam nėra lengva, tik kelios dienos. Ne tiek pailsėti, kiek pasiruošti, taisyti klaidas ir gerinti savo žaidimą“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Kitas Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais sausio 18 dieną savo aikštėje su Atėnų „Panathinaikos“, kurio aprangą vilki ir buvęs žalgirietis Lukas Lekavičius.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)