Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai įpusėjus rungtynėms turėjo 3 taškų deficitą (33:36), bet trečiajame į kovą mestas R. Jokubaitis kardinaliai pakeitė vaizdą aikštėje. Pasirodžius aikštėje lietuviui „Barca“ spurtavo 20:2, o pats 20-metis krepšininkas per 5 minučių atkarpą surinko 7 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ trečią kėlinį laimėjo 32:14 ir po 30 min. pirmavo 65:50.

Ketvirtame kėlinyje „Joventut“ dar bandė grįžti į žaidimą ir laimėję atkarpą 9:1 sumažino atsilikimą iki 9 taškų (67:76), tačiau R. Jokubaitis pataikė tolimą metimą, po kurio „Barceona“ per likusį laiką išlaikė dviženklį pranašumą.

Iš viso R. Jokubaitis aikštėje praleido 16 minučių ir surinko 11 taškų. Tikslą pasiekė vienintelis dvitaškis ir 3 iš 4 tritaškių metimų. Lietuvos krepšininkas taip pat atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį ir privertė varžovus suklysti du kartus.

Rezultatyviausiai nugalėtojų ekipoje žaidė Brandonas Daviesas. Buvęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas per 13 minučių pelnė 13 taškų ir atkovojo 2 kamuolius. Kitas buvęs žalgirietis Nigelas Hayesas per 22 minutes surinko 2 taškus ir atkovojo 2 kamuolius.

„Joventut“ gretose rezultatyviausias buvo 19 taškų surinkęs Derekas Willisas.

Katalonijos lygos finale sekmadienį „Barca“ susitiks su Manresos BAXI ir Andoros „MoraBanc“ ekipų dvikovos laimėtoju.

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 13, Rokas Jokubaitis 11, Nicolas Laprovittola 10, Nikola Mirotičius 9, Rolands Šmits, Cory Higginsas ir Kyle'as Kuričius po 7 taškus.

„Joventut“: Derekas Willisas 19, Vladimiras Brodzianskis, Simonas Briganderas, Josepas Busquetsas ir Joelis Parra po 9 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)