Nors suomiai neturės savo didžiausios žvaigždės, puolėjo Lauri Markkaneno iš NBA klubo Klivlando „Cavaliers“, suomių vyriausiasis treneris Lassi Tuovi žada šeimininkams kietą fizinę kovą ir daug tritaškių.

„Suomiai bėga dar geriau nei estai ir turi daug snaiperių – meta tiek dideli, tiek maži. Visų pirma, reikės sustabdyti jų tą puolimą ir tą bėgimą“, – varžovų stipriąsias puses išskyrė gynėjas Rokas Jokubaitis.

Lietuvos rinktinė, kuri pirmuose draugiškuose mačuose 84:70 ir 90:88 įveikė Estijos atstovus, pagaliau sulaukė rimto pastiprinimo – NBA bokštų Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno prisijungimo. Jiems pirmą kartą kompaniją aikštelėje palaikys ir kitas NBA duonos ragavęs lietuvis Ignas Brazdeikis.

„Faktas, kad jie gynyboje tikrai pagelbės. Turėsime daugiau ir dydžio, ir jėgos – galėsime po krepšiu dominuoti prieš varžovus. Aišku, su jais dar turėjome tik kelias treniruotes, jiems dar reikia įeiti į tą visą ritmą, bet dar yra to laiko įsivažiuoti.

Ir dabar jau gerai padirbėjome, vienas kitą pajautėme. Pamatysime, kas bus. Tikiuosi, vaizdas patiks žiūrovams, treneriams – taip pat, nes kol kas jie nepatenkinti procesu. Turime tas klaidas ištaisyti ir manau, kad Jonas su Domu mums padės tai padaryti. Tikiuosi, bus pergalė ir solidus asmeninis bei komandinis žaidimas“, – vylėsi „Barcelonos“ įžaidėjas.

Paaiškėjo, ir kurie keturi krepšininkai praleis trečiadienio rungtynes. Jose neišvysime Kristupo Žemaičio, Mindaugo Kuzminsko, Gyčio Masiulio ir Lauryno Biručio.

Šį trečiadienį Kaune ir ketvirtadienį Vilniuje lietuvių ir suomių laukia du pasimatymai. Abi komandos turi vienodą pergalių ir pralaimėjimų santykį (5-1) 2023-iųjų FIBA Pasaulio taurės atrankoje bei krauna baterijas Senojo žemyno čempionatui.

Likęs rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis

Prieš Europos čempionatą, startuosiantį rugsėjo 1 dieną, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks dar 5 kontrolinės rungtynės:

  • rugpjūčio 10 d. (Kaune) su Suomija;
  • rugpjūčio 11 d. (Vilniuje) su Suomija;
  • rugpjūčio 16 d. (Gran Kanarijoje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 18 d. (Vilniuje) su Ispanija;
  • rugpjūčio 19 d. (Vilniuje) su Nyderlandais.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Visas rinktinės kandidatų šešioliktukas (žaidėjas, klubas):

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas ŽukauskasVilniaus „Wolves“
Donatas TarolisPodgoricos „Budučnost“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas ŽemaitisVilniaus „Wolves“
Laurynas BirutisKauno „Žalgiris“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas KuzminskasBe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas JokubaitisBarselonos „FC Barcelona“
Tomas Dimšapraėjęs sezonas - Trevizo „NutriBullet“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją