„Barcelonos“ komandai iš esmės nieko nebelėmusiose rungtynėse netrūko efektingų ir „Visų žvaigždžių“ tipo susitikimą priminusių epizodų, kurių vieną pačią paskutinę antrojo kėlinio sekundę sukūrė beveik iš aikštės vidurio pataikęs svečių įžaidėjas Scottie Wilbekinas.


Izraelio ekipa pirmavo didžiąją rungtynių dalį, o Š. Jasikevičius nevengė eksperimentuoti – lietuvis leido pažaisti atsarginiams krepšininkams, išmėgino netradicinius penketus ant parketo, o po susitikimo pripažino, kad įkvėpti komandos rimtam žaidimui šį kartą jam nepavyko.

„Nelabai kokios rungtynės mums. Nesvarbu kas tu toks, apsivilkęs šią aprangą turi kovoti ryžtingiau. Bet pozityvus dalykas tas, kad progą pažaisti gavo jaunimas. Tai jiems buvo motyvacija ateičiai, nors iš kai kurių jaunųjų žaidėjų taip pat norėjosi geresnio pasirodymo“, – teigė Š. Jasikevičius.

24 taškų skirtumas – didžiausias šį sezoną, kokiu Eurolygos rungtynes pralaimėjo „Barcelona“. Įsibėgėjusi „Maccabi“ ekip savo ruožtu į sąskaitą įsirašė šeštą pergalę per paskutinius septynis susitikimus.

Į aikštę po pertraukos vėl išbėgo kurį laiką dėl traumos negalėjęs rungtyniauti Rokas Jokubaitis. Lietuvis žaidė 19 min., per kurias pelnė 6 taškus (3/4 dvit., 0/2 trit.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 5 kartus suklydo.

Barselonos ekipos gretose rezultatyviausias buvo Alexas Abrinesas su 17 taškų. Nikola Mirotičius pridėjo 13 taškų.

„Maccabi“ S. Wilbekinas pelnė 20, Jamesas Nunnaly 18, o Romanas Sorkinas – 13 taškų. Svečiai realizavo 16 iš 27 (59 proc.) tritaškių metimų.

Eurolygos reguliarųjį sezoną pirmoje vietoje užbaigusi „Barcelona“ ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių varžysis su Miuncheno „Bayern“ (27/13) komanda, kuri, nepaisant paskutinių rungtynių rezultato tikrai liks aštuntoje pozicijoje.

„Maccabi“ ekipa taip pat jau yra užsitikrinusi vietą ketvirtfinalyje, tačiau kol kas nėra aišku, kurią vietą galutinėje turnyro lentelėje ji užims. Žydų komanda reguliarųjį sezoną pabaigs kitą savaitę atkeltomis namų rungtynėmis su Stambulo „Fenerbahče“.

Kitose ketvirtadienio vakaro rungtynėse svarbią ir labai sunkią pergalę iškovojo Milano „Olimpia Armani“ (19/9), išvykoje 81:80 (20:23, 20:18, 23:15, 18:24) palaužusi Vilerbano ASVEL (8/20).

ASVEL turėjo galimybę išplėšti pergalę paskutiniu metimu, bet Chrisas Jonesas nepataikė iš vidutinio nuotolio.

Davidas Lighty sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje ir pelnė 28 taškus ASVEL ekipai, tačiau nerealizavo itin svarbaus baudos metimo likus žaisti 10 sek. Victoras Wembanyama surinko 18 taškų.

Milano komandai 24 taškus surinko Malcolmas Delaney, 13 – Tommaso Baldasso, 11 – Devonas Hallas.

Abiejų ekipų galutinės vietos turnyrinėje lentelėje paaiškės po penktadienio Eurolygos rungtynių.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją