Nepaisant to, „Barcos“ popieriai tiek vietiniame, tiek ir tarptautiniame fronte kol kas – visai neprasti: Šaro auklėtiniai abiejuose turnyruose šiuo metu rikiuojasi antri.

Tuo, kad pirma vieta reguliariajame sezone nieko negarantuoja, ta pati „Barcelona“ galėjo įsitikinti dvejus metus iš eilės, kai Eurolygoje nors ir finišuodavo pirma, bet to paties rezultato į atkrintamąsias perkelti nesugebėdavo – pastaraisiais metais abusyk triumfavo Stambulo „Adadolu Efes“ vyrai, kurie po dviejų ratų užėmė atitinkamai trečią ir šeštą pozicijas.

Tai, kad nekelia tokio tikslo turnyro lentelėje būtinai būti pirmiems, patvirtino ir antrą sezoną Katalonijos sostinėje leidžiantis Rokas Jokubaitis.

„Nėra tokios nuostatos, tiesiog darome savo darbą. Privalome atkrintamosiose turėti namų pranašumą, kad kovoje dėl vietos Finalo ketverte nekiltų kažkokių problemų“, – teigė 22-ejų mažeikiškis.

O įsitvirtinti ketvertuke – išties neprošal: Eurolygos istorija rodo, kad net 75 procentais atvejų ketvirtfinalio etapą įveikia, kitaip sakant, į Finalo ketvertą prasimuša, tos komandos, kurios po reguliariojo sezono kovų ir būna TOP-4 gretose.

Paties R. Jokubaičio asmeninė statistika šiemet yra kuklesnė nei pernai, bet jis vis tiek pateko tarp šešių jaunųjų talentų, nominuotų tapti Eurolygos „Kylančios žvaigžde“.

Jei pirmais metais Barselonoje Rokas per beveik 18 minučių rinkdavo po 7,8 taško (58 proc. dvitaškių, 57 proc. tritaškių, 80 proc. baudų), 1,7 atkovoto kamuolio, 3 rezultatyvius perdavimus, 2 klaidas ir 8,2 naudingumo balo, tai antraisiais per 14 min. tenkinasi 5,3 taško (42 proc. dvitaškių, 45 proc. tritaškių, 81 proc. baudų), 1,8 atkovoto kamuolio, 2,2 rezultatyvaus perdavimo, 0,9 klaidos ir 5,9 naudingumo balo vidurkiais.

Tiesa, ACB lygoje R. Jokubaičio skaičiai gerokai solidesni – po vidutiniškai po 8,2 taško ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo per 20 min.

„Jis pakankamai imasi tos iniciatyvos. Jeigu analizuojate Šaro ir jo žaidimo schemas, pas jį per daug imtis iniciatyvos tu nelabai gali. Rokas puikiai supranta Šaro sistemą ir labai gerai jai tinka.

Gal buvo tokia kaip ir duobelė sezono pradžioje, nors aš jos taip nepavadinčiau, nes lipdėsi nauja komanda – pasižiūrėkite, kiek žaidėjų pasikeitė „Barcoje“. Taip, Rokui kažkiek buvo sunkiau, bet jis išliko toks, koks yra.

Nežinau, kokio dar progreso iš jo būtų galima norėti. Kad jis sprogtų ir staiga taptų vedančiuoju žaidėju? Bet jis kartais Barselonoje taip ir žaidžia, kai Tomašas Satoransky prasčiau atrodo. Ne vienos rungtynės buvo, kai komanda su R. Jokubaičiu iššaudavo. Jis žaidžia taip, kaip reikia Šaro sistemoje ir žaisti.

Jam maloniau yra atlikti perdavimą, nei įmesti du taškus. Ir tai yra super mintis, nes jis žaidžia disciplinuotoje komandoje taip, kaip reikalauja treneris.
Darius Maskoliūnas

Visada palaikau, palaikiau ir palaikysiu Roką. Jis – nuostabus žmogus ir vienas vienintelis šiai dienai tikras aukšto lygio įžaidėjas Lietuvoje. Jam – kuo didžiausios sėkmės“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė buvęs Š. Jasikevičiaus asistentas Darius Maskoliūnas.

Šį sezoną Roko vakaro rekordas Eurolygoje yra 14 taškų, sušveistų į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį. Tuo metu Ispanijoje – 17 taškų. Be to, sykį lietuvis pasižymėjo ir dvigubu dubliu – 13 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų prieš Sevilijos „Real Betis“.

„Rokas yra tikras įžaidėjas. Pirmiausiai jis kuria kitiems komandos draugams. Jam svarbu, kad komanda funkcionuotų. Kiek turi pats progų, tiek jis ir išsimeta, bet pirminė jo idėja yra kūryba. Jam maloniau yra atlikti perdavimą, nei įmesti du taškus. Ir tai yra super mintis, nes jis žaidžia disciplinuotoje komandoje taip, kaip reikalauja treneris“, – buvusio auklėtinio žaidimo stilių gyrė D. Maskoliūnas.

Primename, kad teisės į R. Jokubaitį priklauso Niujorko „Knicks“ klubui, kuris 2021-ųjų NBA naujokų biržoje pasikvietė gynėją antrojo rato pradžioje, 34-uoju numeriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją